Tko je novi predsjednik splitskog HSS-a? Prijavljivan je za nasilje u obitelji, svađao se sa susjedima, vitlao pištoljem…

Tomislav Miletic/PIXSELL

Kandidature gradonačelnika Splita sve su brojnije. Tu su za sada Željko Kerum, Tomislav Mamić Tommy, Vice Mihanović (HDZ), Ivica Puljak (Centar), Zdeslav Benzon (HSLS), te nezavisni kandidati Branka Ramljak i Bojan Ivošević. A sada je moguće da se i kontroverzni pjevač Siniša Vuco uključi u utrku.

Naime, predsjednik HSS-a Krešo Beljak objavio je u nedjelju na svom Facebook profilu vijest o tome da je na izvanrednoj izbornoj skupštini gradske organizacije HSS-a Splita za predsjednika izabran glazbenik Siniša Vuco.

Pjevač Siniša Vuco izjavio je Hini da će se o svojoj eventualnoj kandidaturi za splitskog gradonačelnika na lokalnim izborima dogovarati s vodstvom HSS-a te će osluškivati raspoloženje članstva, a poručio je i da će učiniti sve što je u njegovoj moći da ojača splitski HSS.

“Ja sam spreman za tu kandidaturu ali ću se o njoj dogovarati s predsjednikom naše stranke Krešom Beljakom i vidjet ću također što misli naše stranačko članstvo. Već sada, iako još nema nikakve službene odluke o mojoj kandidaturi za splitskog gradonačelnika dobivam potporu od naših stranačkih članova za tu eventualnu mogućnost,” rekao je Vuco.



Prijavljen zbog obiteljskog nasilja

Podsjetimo, Siniša Vuco, je 2007. prijavljen policiji zbog obiteljskog nasilja. Prijavila ga je supruga Jelena, koja je kasnije javno priznala kako ju je suprug u 13 godina braka nekoliko puta ošamario i čupao, dok je verbalno zlostavljanje trpjela godinama.

“Prvi put nakon 13 godina izašla sam vani proslaviti rođendan i ovo se dogodilo. Sa sestrom koja je čuvala naših troje djece, izbacio me na ulicu i sklonile smo se u moj automobil. Nazvala sam ga da me pusti u stan ili ću otići na policiju. Spustio mi je slušalicu i prijavila sam ga”, rekla je tada za 24sata njegova supruga Jelena.

Dalje je navela da se kasnije situacija smirila i ona se vratila u stan u kojem su za vrijeme incidenta bili njihove troje djece. Kaže kako je svemu kumovao alkohol, kojeg Vuco nije prestao piti niti nakon teške srčane operacije prije par godina. I dan prije Valentinova prijavila ga je zbog obiteljskog nasilja. Kasnije su to zajedno pokušali izgladiti preko medija kao napuhanu priču, a povukla je i prijavu.

Inače, iza Vuce je niz prekršaja radi remećenja javnog reda i mira. Svađao se sa susjedima, nasrnuo je na i vozača autobusa koji mu nije htio prevesti plakate u Njemačku, vozio je pod utjecajem alkohola pa se svađao s policijom, a u par navrata vitlao je pištoljem za kojeg nije imao dozvolu.

Komentari