‘ČUJU SE DETONACIJE’ Dvije osobe su smrtno stradale u teškoj prometnoj nesreći na autocesti A3, kamioni još gore

24sata

Nedaleko od odmorišta Ježevo na autocesti A3 oko 16 sati sudarilo se više vozila.

“Danas, 9. rujna oko 16 sati na A3, 3 km nakon odmorišta Ježevo u smjeru istoka, za sada iz neutvrđenih razloga i na neutvrđen način došlo je do prometne nesreće između dva teretna i dva osobna vozila, nakon čega je izbio požar.

Zbog sigurnosti ostalih sudionika u prometu zatvoren je promet od izlaza Rugvica u smjeru istoka i od izlaza Ivanić Grad u smjeru zapada, promet se odvija obilazno na lokalne ceste. Sva vozila zatečena između mjesta događaja se postupno propuštaju. Požar je lokaliziran međutim i dalje se gasi postepeno. U suradnji s nadležnim službama žurno se priprema sjeverni kolnik A3, između čvora Rugvica i Ivanić grad za dvosmjerni promet jednim kolničkim trakom.

Prema dosad prikupljenim informacijama u prometnoj nesreći dvije osobe su smrtno stradale.



Očevid će se obaviti čim se steknu uvjeti”, objavila je policija.

Zbog prometne nesreće nastala je velika gužva na autocesti, promet je preusmjeren i vozi se obilaznim pravcima.

Iz HAK-a navode da je za sav promet zatvoren kolnik između naplatne postaje Zagreb-Istok i čvora Ivanić Grad u smjeru Lipovca.

 

Bačve s nepoznatim tvarima

Na terenu su vatrogasci iz Dugog Sela i Ivanić Grada. Zapovjednik JVP-a Ivanić-Grad Dario Kezerić za Dnevnik.hr je rekao da su se sudarila dva šlepera i dva automobila. Kezerić je potvrdio da mjestom nesreće odjekuju detonacije.

“U jednom kamionu su bačve sa zasad nepoznatim tvarima, to su vjerojatno te detonacije. Bilo je pet detonacija. U drugom kamionu su bale papira, a treći je šleper s nekakvim armaturama”, rekao je.

Komentari