Terešak: Pritvaranje je Jakupčića teško pogodilo. Hrvatske šume nisu kočile razvoj projekta

“Pritvaranje je Jakupčića teško pogodilo i nanijelo mu nesagledivu reputacijsku štetu. Kako njemu, tako i njegovoj obitelji, a i Hrvatskim šumama na čijem je čelu. Prema njegovim riječim i što mi je govorio privatno, a i ono što je iznosio u obrani, postojao je pritisak da se primijeni nova regulativa prilikom obračuna naknade koja bi bila daleko povoljnija za društvo C.E.M.P. od one koja je vrijedila u vrijeme potpisivanja ugovora”, rekao je Vladimir Terešak za Vijesti.hr.

“No, on na to nije pristao i ukupno je naplaćeno za služnost za korištenje državnog šumskog zemljišta 6 milijuna kuna od društva C.E.M.P.”, otkrio je Terešak te dodaje da se u ovom slučaju nije dogodilo ono što je tražio investitor.

“Ne to se nije dogodilo. Upravo suprotno, Jakupčić je postupao po pravilima koji su vrijedili u vrijeme sklapanja ugovora i naplatio je svih 6 milijuna koje je to društvo bilo dužno od 2015. godine, a bivša Uprava nije poduzela ništa da taj iznos naplati”, rekao je.

Govori se da je to druga najveća investicija u Hrvatskoj

Na konkretno pitanje kako su išli pritisci Rimac na Jakupčića, Terešak je odgovorio: “I u javnosti i svuda je percepcija da je to druga najveća investicija u Hrvatskoj nakon Pelješkog mosta. Ja vjerojem da je, ali ja nisam gospodarstvenik. Ali onda se cijelo vrijeme se pritisak vršio na način, kao što i danas izlazi u medijima od strane C.E.M.P-a, da su Hrvatske šume kočile razvoj projekta. Hrvatske šume nisu kočile razvoj projekta”, rekao je Terešak.



Investitor govori da su iz Hrvatske šume ucjenjivale i onemogućavale da završe posao. “One su ih stopirale na taj način da su tražile naplatu onoga što državi odnosno Hrvatskim šumama pripada. A to je tih 6 milijuna i to je Jakupčić naplatio”, rekao je Terešak.

Na pitanje o pisanju da je istraga kompromitirana i da je Josipa Rimac pronašla uređaj za prisluškivanje u autu, Terešak je kazao je to saznao iz novina. “Dugo sam radio kao državni odvjetnik, a ovo sam saznao iz novina i vjerujem da je to moguće i da se to dogodilo i da se zato išlo preko noći u uhićenja, ali neposrednih saznanja o tome nemam”, zaključio je Terešak za Vijesti.hr.

Hrvatske šume su nam uzele 6,1 milijun kuna ucjenom

Podsjetimo, tvrtka C.E.M.P. odbacuje svaku optužbu za nezakonitosti i tvrde upravo suprotno: Hrvatske šume su nam uzele 6,1 milijun kuna ucjenom.

Oko slučaja Hrvatskih šuma i Josipe Rimac oglasio se i investitor: Opstruirali su, odugovlačili i ucjenjivali investitora

 

Komentari