TAKO TO RADI TOLUŠIĆ Ministar propisao poticaje, otišao iz politike, pa se prijavio za te iste poticaje

Bruno Konjevic / CROPIX

Bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, koji je morao napustiti vladu zbog nekretninske afere, našao se usred nove afere. Kako javlja RTL-ova Potraga, Tolušić je zatražio poticaje koji mogu iznositi i više od 10 milijuna kuna, a regulirani su pravilnikom koji je donio upravo on dok je bio ministar.

Podsjetimo, Tolušić je smijenjen lani zbog imovinske afere, potom je završio u Saboru, da bi na kraju na Facebooku objavio da se povlači iz politike, ali ne i poljoprivrede. Otkrilo se ubrzo da u prigradskom naselju Rezovac, u Virovitici, gradi velebnu vinariju. Početak radova bio je 8. svibnja, dan nakon što je objavio da se povlači iz politike.

Potpora i do milijun i pol eura

Ministarstvo poljoprivrede potvrdilo je da je OPG Terra Slavonia nositelja Tomislava Tolušića podnio zahtjev za potporu u okviru mjere Ulaganja u vinarije i marketing vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje 2019. – 2023.

Maksimalna potpora iznosi milijun i pol eura, a zanimljivo, upravo je on donio pravilnik kojim su regulirane te potpore dok je još bio ministar.



Dakle, propisao je poticaje, otišao iz politike, pa se sad prijavio za te iste poticaje, piše RTL.

O natječaju odlučuju ljudi kojima je bio nadređen

Telegram piše kako je natječaj raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR).

Tolušić je kao ministar poljoprivrede bio nadređen šefici APPRRR-a Matildi Copić jer je Tolušić bio predsjednik Upravnog vijeća Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Upravno vijeće bira i razrješuje ravnatelja APPRRR-a, a Matilda Copić na tu je dužnost postavljena 1. siječnja 2017. pa je s Tolušićem surađivala cijelo vrijeme njegovog mandata.

Zamjenik Matilde Copić je Antun Vujić, koji je na to mjesto došao s funkcije voditelja Regionalnog ureda Virovitičko-podravske županije. Dakle, Virovitičanin, kao i Tolušić.

Odluka o dodjeli poticaja bit će donesena do 31. srpnja.

Komentari