TAKO SE TO RADI Šef pleterničkog DP-a podnio ostavku nakon što je pijan izazvao prometnu nesreću

Facebook

Nakon što je u nedjelju ujutro u mjestu Resnik nedaleko od Pleternice pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću, pri čemu je prešao u suprotni kolnički trak i udario u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera, Branko Polić u utorak je podnio ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta za grad Pleternica te člana Predsjedništva DP-a Požeško-slavonske županije.

”Ovim putem podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika ogranka grada Pleternice i člana Predsjedništva Podružnice Požeško-slavonske županije,” sadržaj je kratkog dopisa kojeg je Branko Polić poslao predsjednici DP-a Požeško-slavonske županije Mireli Mezak.

Kako je u utorak prvi objavio portal Telegram, Polić je u nedjelju prijepodne naletio na automobil koji je nailazio iz suprotnog smjera, a nakon što se odbio od njega udario je i u banderu uz cestu. U drugom vozilo bili su Ante Bešker, njegova supruga u djeca u dobi od 10 i 18 godina.

˝Hvala Bogu, svi smo dobro. Ja sam, doduše, dobio udarac u nogu i osjećam bol u vratu, a žena i djeca nemaju nikakvih posljedica. Živi smo i zdravi, a to je najvažnije˝, kazao nam je Bešker u telefonskom razgovoru, opisavši i kako je došlo do nesreće.



˝Vraćali smo se s mise i odjednom je taj Golf počeo skretati prema nama. Učinio sam manevar kako bih izbjegao sudar, ali nisam uspio˝, rekao je Bešker, kojemu je Opel Astra, kaže, totalno uništena, pa je angažirao odvjetnika da mu pomogne vezano uz daljnji postupak oko dobivanja odštete.

U Domovinskom pokretu, pak, doznajemo nisu ni znali da je predsjednik njihovog pleterničkog ogranka izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola, dok ih o tome nisu informirali novinari. Nakon toga su mu jasno poručili da treba podnijeti ostavku na funkciju na koju je izabran 29.9.2020., kada su osnivačkoj skupštini nazočili i saborski zastupnici Vučemilović, Danijel Spajić i Ivan Penava.

Polić je ranije, inače, bio član HDZ-a kao i brojni drugi njegovi stranački kolege iz DP-a. U prvotnim izvješćima o ovoj nesreći PU požeško-slavonska dala je zbirnu informaciju kako su se ”proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodile su se četiri prometne nesreće s materijalnom štetom u Lipiku na Trgu dr. Franje Tuđmana, u Požegi u ulicama Zagrebačka i sv. Roka i u mjestu Resnik.”

Nakon upita kojeg smo im poslali o konkretnoj nesreći odgovorili su nam da je ”u nedjelju 21. veljače 2021. oko 9 sati u mjestu Resnik, 58-godišnji vozač osobnog automobila marke Volkswagen, požeških registarskih oznaka, prešao je vozilom na prometnu traku namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera uslijed čega je prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila marke Opel, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 59-godišnjak. Ispitivanjem vozača na alkoholiziranost kod 58-godišnjeg vozača je utvrđena koncentracija alkohola od 1,21 g/kg i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.” Polića smo pokušali i telefonski kontaktirati, ali nije odgovarao na naše pozive, piše Jutarnji list

Komentari