Svi koji idu iz Hrvatske u Italiju moraju imati negativan test

Bozidar Vukicevic / CROPIX

Italija je u srijedu naredila obavezno testiranje na koronavirus za sve koji u zemlju stignu iz Hrvatske, Grčke, Malte i Španjolske. Stigao službeni odgovor: Treba li se već danas testirati za ulazak u Italiju?

Talijanski ministar zdravstva Roberto Speranza je kasno u srijedu objavio da je potpisao uredbu kojom se zahtijeva test na koronavirus za sve koji stižu iz četiri države, a u potpunosti su zabranjeni dolasci iz Kolumbije.

“Moramo nastaviti s oprezom kako bismo zadržali rezultate koje smo postigli proteklih mjeseci kroz žrtvu svih“, napisao je na Facebooku.

O tome je li test potreban već danas, na Twitteru se oglasila i službena stranica za koronavirus u Hrvatskoj, nakon što su kontaktirali Upravu za granice.

“Prema odluci koja je stupila na snagu sve osobe koje ulaze u Italiju iz Hrvatske moraju prilikom ulaska podastrijeti negativan test koji nije stariji od 72 sata ili se u roku od 48 sati, od ulaska u Italiju, podvrgnuti testiranju.

Odluka se ne odnosi isključivo na RH državljane, već na sve osobe koje su boravile u Hrvatskoj, uključujući i talijanske državljane”, pišu iz Koronavirus.hr-a.

 

Komentari