Sve je spremno za veliko finale: Je li konačno došlo vrijeme za ‘it’s coming home?’

flickr

Jučerašnjom diskutabilnom pobjedom Engleske nad Danskom dobili smo finaliste ovogodišnjeg Europskog prvenstva. Na Wembleyu će ove nedjelje snage odmjeriti Engleska i Italija.

Utakmica Engleza i Danaca obilježena je, malo je reći, sumnjivom odlukom nizozemskog suca koji je u 104. minuti dosudio dvojbeni kazneni udarac za Engleze kojim su oni prošli u finale.

Međutim, ako je ova utakmica bila obilježenan dramom, što onda reći za drugo polufinale koje su igrali Italija i Španjolska? Talijani su, nakon 1-1, ipak izborili finale jer su bili bolji u izvođenju jedanaesteraca, a jedan od španjolskih tragičara bio je i bivši Dinamovac, Dani Olmo.

Ovako će se u finalu susresti dvije izuzetno defanzivne momčadi te možemo očekivati jednu jako tvrdu utakmicu s malo golova u kojoj ni jedna momčad neće previše riskirati. Nebi bilo iznenađujuće da opet vidimo penale ili, barem, produžetke.



Englezi nisu bili europski prvaci nikad, a veliki naslov čekaju još od one slavne 1966. dok Talijani naslov čekaju od 2012. Pred nama je svakako spektakl. Nedjelja 21 sat, stadion Wembley.

Komentari