SUVERENISTE UHVATILA PANIKA U Škorin blok bi s Mostom mogao i Nino Raspudić?

Politički tajnik i saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja otkrio je da se ovih dana vode intenzivni pregovori između Mosta i Domovinskog pokreta Miroslava Škore.

“Ovdje se radi o pregovorima dvije političke opcije koje su treća i četvrta snaga u Hrvatskoj, ako je vjerovati anketama. Naravno da ti razgovori traju nešto dulje, jer se trebaju definirati ciljevi političkog saveza, rekao je Grmoja dodajući da uvijek imaju opciju ići samostalno. “Ako dođe do dogovora, to će biti zato što smo procijenili da je to u ovom trenutku bolje”, ističe.

Rekao je kako sa Škorom razgovaraju o programu, ali i o ljudima. “Sve što ja imam i sve što imaju ljudi iz Mosta, to je obraz. Obraz nikad nećemo izgubiti. Mogli smo slušati premijera i izaći zapaliti cigaretu, ali mi se borimo protiv korupcije u društvu”, rekao je. Ističe kako će javnost ubrzo izvijestiti o načinu izlaska na izbore i kako će idući tjedan biti sve jasnije.

Nikola Grmoja: Čudno je da ekipa koja je zatvorila Hrvatsku sada poziva starije da izađu na izbore



Kako piše Teleskop, i Nino Raspudić, poznati sveučilišni profesor i kolumnist Večernjeg lista, pregovora s Petrovom ali i sa Škorom oko svog političkog angažmana. O njemu se ozbiljno razmišlja kao nositelju u drugoj izbornoj jedinici u kojoj živi dosta Hercegovaca. Tvrde da se razgovori odvijaju jako dobro, ali da je još uvijek prerano govoriti o konačnom dogovoru. Došlo je i do napretka u pregovorima između Škore i Suverenista, a potpora Ruže Tomašić nikada nije bila upitna, piše Teleskop i dodaje kako je pod Škorin kišobran ranije već došao i Zlatko Hasanbegović ali kako se pregovara i s utjecajnim katolički m intelektualcom i aktivistom Stjepom Bartulicom.

Miroslav Škoro postao poželjna udavača

Iako je i Željka Markić također podržala osnivanje širokog desnog bloka ona neće biti aktivno uključena u političke procese. Poznato je od ranije kako Škoro pregovara i sa Zelenom listom Željka Matića i Burom Hrvoja Burića te s još nekoliko utjecajnih lokalnih političara koji imaju određenu političku snagu u svojim izbornim jedinicama, a koja bi mogla donijeti sinergijski učinak.

No to ne znači kako će automatski svi koji pregovaraju s Domovinskim pokretom s njim postići i dogovor odnosno dobiti angažman na listi. Naime, više istraživanja javnog mijenja pokazalo je kako Miroslav Škoro i tek osnovani Domovinski pokret samostalno dobivaju nešto više od deset posto dok ostale stranke i pojedinci koji se pokušavaju ukrcati na njegov vlak samostalno ne prelaze izborni prag.

U Hrvatskoj ankete rijetko kad pogode točan rezultat na izborima, no zato jako dobro pokazuju trendove. A trendovi su takvi da je Škoro svima koji su željni političkog angažmana postao jako poželjna udavača.

Samostalni angažman manjih stranaka desnice ili pojedinaca bio bi apsolutni promašaj. Naime, pokraj Domovinskog pokreta oni ne bi uspjeli preći jedan posto podrške, a suradnja s HDZ-om također ne dolazi u obzir jer bi na taj način pokazali kako im je jedina namjera bila ući u Sabor.

Komentari