Susret Rimca i Jakopčića trajao je više od pola sata i nije izgledalo kao da su se oni prvi puta susreli

Josipa Rimac i predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, samo četiri dana prije privođenja, sastali su se u jednom zagrebačkom kafiću. Ništa sporno da nam sami nisu nekoliko puta jasno odgovorili da se nisu sastali. No, snimke govore suprotno.

Odvjetnik Josipe Rimac, Vinko Gulišija kaže kako za te kontakte ne zna i kako nije upućen jesu li se oni sastajali ili na bilo koji način kontaktirali.

Susret je trajao više od pola sata i nije izgledalo kao da su se oni prvi puta susreli. Bio je to prijateljski razgovor. Svjedoci tog susreta kažu kako su postali svjesni čemu su svjedočili, tek drugog dana nakon susreta, odnosno nakon što su objavljene fotografije šefa Uprave Hrvatskih šuma. Rimac je ipak eksponiranija od Jakupčića.

Što se tiče same Josipe Rimac i povezanosti s Hrvatskim šumama, ona je osumnjičena da je koristila svoj utjecaj i položaj kako bi investitorima omogućila da ne plaćaju ono što su oni bili dužni plaćati Hrvatskim šumama.



Nju se navodi kao glavnog protagonista afere i da je investitorima omogućila da zarade silne milijune.

Rimac i još 12 državnih dužnosnika i poduzetnika sumnjiči se za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita i davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.

Mjere nadzora u ovom slučaju su pukle i bilo bi zanimljivo znati kada su te mjere pukle i jesu li oni već znali da su bili praćeni. To je nešto što trebaju utvrditi istražitelji, piše Dnevnik.hr. 

Komentari