Sud proglasio krivima i kaznio tvrtku predsjednika SDP-a i direktoricu

Mladen Kešer RTL/Screenshot

Općinski sud kaznio je tvrtku šefa županijskog SDP-a i načelnika Kalnika Mladena Kešera te direktoricu u njegovoj tvrtki Danijelu Modrić.

Riječ je o društvu Consulting projekt plus zbog koje je Kešer već kažnjavan u postupcima pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa jer je kao načelnik općine s njom poslovno surađivao.

Ovaj put tvrtka i direktorica proglašeni su krivima i kažnjeni jer Financijskoj agenciji nisu u zakonski određenom roku dostavili financijske izvještaje za proteklu poslovnu godinu.

Consulting je kažnjen s 2000 kuna, a direktorica s 300 kuna. Danijela Modrić priznala je krivnju i navela kako nisu na vrijeme dostavili izvještaje zbog određenih problema, među ostalim i s Poreznom upravom.



Kaže kako kao direktorica prima plaću od 3800 kuna, a svaki mjesec otplaćuje ratu kredita od 1200 kuna. Osim toga, uzdržava i dijete pa je molila da dobije blagu kaznu.

Tvrtka Consulting projekt plus sa sjedištem u Kalniku pretprošle je godine ostvarila ukupne prihode od 707.320 kuna uz neto dobit od 171.000 kuna. Direktorica otkriva kako je u Kešerovoj tvrtki zaposleno desetero ljudi, piše Danica.hr.

Komentari