STRELOVITI USPON I PAD KNINSKE KRALJICE Josipi Rimac presudili HDZ i Crveni križ

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Osramoćena i izbačena! To je sudbina političarke kojoj su tepali da je kninska kraljica – bivšoj gradonačelnici Zvonimirova grada i bivšoj državnoj tajnici Ministarstva uprave Josipi Rimac koja je uhićena zbog sumnje na mito i korupciju. I iako se činilo da će stranka i na loklanoj razini sve odraditi brzo. Izbacivanje se zakompliciralo, a i u Šibeniku i u Zagrebu kunu se da nije bilo intervencije odozgo.

“Sud časti HDZ-a sastao se rano jutros u Šibeniku i zaključio kako im treba još vremena za odluku o stegovnom postupku. “Rokovi su devedeset dana od dana zaprimanja inicijalnog dokumenta kojim mjerodavni organi pokreću stegovni postupak”, rekao je
Dragan Zlatović, predsjednik Suda časti HDZ-a Šibensko-kninske županije.

No, ne nekoliko od tih devedeset dana već samo nekoliko sati kasnije sjednica je nastavljena i odluka donesena.

“Časni sud županijske organizacije HDZ-a donio je jednoglasnu odluku da se bezuvjetno isključi iz članstva gospođa Josipa Rimac i gospodin Marinko Tokmakčija zbog poznatih razloga.”, kazao je Nediljko Dujić, predsjednik HDZ-a šibensko-kninske županije.



Najblistavija karijera HDZ-a 

Nepoznato je li časni sud promijenio mišljenje zbog intervencije odozgo, a Duić kaže da je to zato jer njega kao predlagatelja nije bilo na sjednici.

Sjednica je nastavljena u 12 sati – gospodin Zlatović ima praksu da bude predlagatelj fizički tamo – to nije ništa ekspresno napravljeno već po statutu.

Time je i službeno završila jedna od najblistavijih karijera Hrvatske demokratske zajednce. Od djevojke koja se sa šesnaest učlanila do najmlađe gradonačelnice, Rimac je napredovala u samo devet godina. Još manje je trebalo do statusa kninske kraljice, kako su je zvali.

“Znam je još dok je bila u srednjoj školi. Njezin uspon je bio strelovit, a ona je bila vrlo ambiciozna, vrlo odlučna, konkretna u zadacima i ostvarenju ciljeva koje je sebi zacrtala”, govori Nikola Blažević (HDZ), dožupan šibensko-kninski.

Odličan rad u prvom mandadu nagrađen je i drugim, a njezin rad iz tog razdoblja danas hvali i konkurencija.

Marko Jelić (nezavisni), gradonačelnik Knina, rekao je: “U tom prvom mandatu i u polovici drugog, naša suradnja je bila iznimno dobra i kvalitetna. Rezultati te suradnje su bili vidljivi.”

Završila je i drugi te ušla u treći mandat, strelovito se popela hijerarhijom stranke i uskoro stigla do nacionalnog predsjedništva te Tomislava Karamarka zbog kojeg je konačno napustila Knin.

“Vrlo je intuitivna i vrlo brzo reagira, ima dobru kombinatoriku i u samom Kninu je napravila niz dobrih stvari”, dodao je Blažević.

“Bilo je i dosta stvari koje su se povezivale s njom i upravljanjem gradom”, kaže Jelić.

Padom Karamarka, povratak na mjesto gradonačelnice uskratio joj je upravo Jelić i od tada njezina putanja postaje silazna, ali unutar stranke ostaje utjecajna do uhićenja.

“Mnogi tako koriste svoje položaje i situacije, a sad, nije ona jedina naravno. Nije u redu tako nešto napravit u državi jer to ide na štetu i grada i države i nas mladih, a sad… nije moje da sudim”, rekao je Petar iz Knina.

No, presudili su joj HDZ i Crveni križ, izbacivši je iz svojih redova, a kako će građani presuditi HDZ-u zbog velike afere, unatoč brzoj reakciji, doznat ćemo 5. srpnja, piše N1.

Komentari