STRAVA U KOPRIVNICI Poznati učitelj i političar uhićen zbog spolnog zlostavljanja djevojčice?

Pixabay

Poznati učitelj iz Koprivnice uhićen je zbog spolne zlouporabe djevojčice mlađe od 15 godina, doznaje Večernji list. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o Radovanu Kneževiću (60), dugogodišnjem učitelju iz područne škole u prigradskom naselju Bakovčicama. Područnu školu pohađali su učenici nižih razreda osnovne škole u mješovitom razredu.

Kako Kneževića su policiji prijavili roditelji djevojčice koja se požalila na učitelja. Uhićen je u četvrtak, a istražna sutkinja odredila mu je zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku. Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici donijelo je danas rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina.

Inače, Radovan Knežević poznati je prosvjetni radnik i politički aktivist, a 2012. dobio je i državnu nagradu za rad u prosvjeti, i to kao jedini učitelj iz Hrvatske. Bio je član SDP-a i gradski vijećnik u Koprivnici, ali stranku napušta prije nekoliko godina i priključuje se nezavisnoj političkoj sceni s kojom izlazi i na izbore za mjesne odbore, piše Večernji list.



Komentari