STOŽER POTVRDIO Pet osoba je preminulo. Imamo 77 novih slučajeva

Lokalni stožeri počeli su objavljivati najnovije informacije vezane uz epidemiološku situaciju u Hrvatskoj.

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je najnovije podatke:

“U protekla 24 sata zabilježeno je 77 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 881. Među njima je 134 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 9 pacijenata.

Pet osoba je preminulo.



Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 4792 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 133 preminulo, a 3778 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 3350 osoba. Do danas je ukupno testirano 110 514 osoba, od toga 1156 u posljednja 24 sata.”

GRAD ZAGREB

U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata obavljeno je 396 testiranja i zabilježeno 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Posljedično tome, za 89 osoba određena je mjera samoizolacije, navodi se u priopćenju.

Dvije su osobe doputovale s Kosova, 19 oboljelih su kontakti prethodno oboljelih osoba, a četiri su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze.

Trenutno je u Gradu Zagrebu 213 aktivnih slučajeva i 539 aktivnih samoizolacija.

SISAČKO-MOSLOVAČKA ŽUPANIJA

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti covid-19. Osoba je s područja grada Petrinje. Potrebna epidemiološka obrada je u tijeku, izvijestio je županijski stožer.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Na području Osječko-baranjske županije u protekla 24 sata  preminule su dvije osobe, a zabilježeno je devet novooboljelih osoba, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

„Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo testirano je 278 uzoraka. Devet je bilo pozitivnih, od toga osam s područja Ispostave Osijek i jedna osoba s područja Ispostave Našice“, navodi se u priopćenju.

Kada je riječ o preminulima, ističu kako je riječ o osobama koje su „s težom kliničkom slikom liječene u osječkoj bolnici“.

U toj su bolnici trenutno hospitalizirane 33 osobe, od kojih je troje na respiratoru. 15 novih kontakata je stavljeno u samoizolaciju, pa se ukupno u samoizolaciji na području županije nalazi 389 osoba, navode iz Stožera.

Policijski djelatnici samoinicijativno su provjeravali osobe u samoizolaciji, a od 17 provjerenih osoba, sve su zatečene na adresi stanovanja te nije utvrđeno niti jedno kršenje mjera samoizolacije. Nije bilo ni dojava građana o kršenju samoizolacije.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 302 obrađena testa sa područja Splitsko dalmatinske županije danas je 15 novooboljelih osoba pozitivno na covid infekciju i to iz Splita 9 osoba, iz Sinja 3 osobe, iz Muća 1 osoba i iz Otoka 2 osobe.

Uz 15 novooboljelih sa područja SDŽ još dvije osobe su pozitivne na covid infekciju sa područja Grada Zagreba testirane u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Od 15 novooboljelih osoba njih 3 su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostalih 12 osoba epidemiološki obrađuje.

517 osoba nalazi se u samoizolaciji. 8 covid pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split. 2 osobe se nalaze na respiratoru.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 16 je novooboljelih osoba od koronavirusa, izvjestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima, po četiri osobe su iz Vinkovaca i Ivankova, tri iz Starih Mikanovaca, po dvije iz Novih Jankovaca i Đeletovaca, te jedna iz Bobote.

Trenutačno je u hospitalizirano devet osoba dok su u samoizolaciji 632 osobe, navode iz Stožera dodajući kako je od početka epidemije u županiji ukupno zaraženo 337 osoba, od kojih je 101 osoba izliječena, a dvije osobe su umrle.
U protekla 24 sata testirana je 181 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 4838 osoba.
Od ukupnog broja pozitivnih 18 je zdravstvenih djelatnika dok se u samoizolaciji nalaze 54 djelatnika iz sustava zdravstva.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Dvanaest novozaraženih koronavirusom potvrđeno je u Istri,  a jedna je 90- godišnjakinja s više kroničnih bolesti, štićenica Doma za starije i nemoćne u Umagu umrla je u pulskoj Općoj bolnici, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 210 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 12 pozitivnih. Kod četiri osobe radi se o bliskom kontaktu s pozitivnom osobom, četiri osobe su iz samoizolacije, dva su uvezena slučaja, dok je za dvije osobe u tijeku epidemiološka obrada”, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.  U pulskoj Općoj bolnici umrla je  90- godišnja COVID-19 pozitivna osoba, s više kroničnih bolesti, štićenica Doma za strije i nemoćne u Umagu.

Neslužbeno se doznaje kako su po četiri slučaja novozaraženih u Umagu i Labinu, dva u Buzetu te po jedan slučaj u Puli i Cerovlju.

U Istri je ukupno koronavirusom zaraženo 116 osoba od toga njih 25 hospitalizirano je u pulskoj Općoj bolnici. Od jučer su izliječene četiri osobe, a u mjerama samoizolacije u Istri trenutno se nalazi 299 osoba.

Načelnik Kozlevac je ponovno pozvao sve građane i turiste na disciplinu, oprez, odgovorno ponašanje i na pridržavanje epidemioloških mjera podsjetivši pritom na važnost mjera držanja fizičkog razmaka, osobne higijene i higijene prostora te nošenja maski u zatvorenim prostorima i svugdje gdje nije moguće izbjeći bliski kontakt.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježene su dvije novozaražene osobe  od kojih je jedna hospitalizirana, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o muškarcu srednjih godina srednje teške kliničke slike te ženskoj osobi koja je bliski kontakt prije zaražene osobe. Muškarac je hospitaliziran i na liječenju je u varaždinskoj Općoj bolnici, dok se žena zbog blage kliničke slike liječi kod kuće.

Od jučer su se oporavile dvije osobe, tako da je u Varaždinskoj županiji trenutno sedam aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Jedna je osoba na liječenju u Općoj bolnici Varaždin, a šestero oboljelih izolirano je kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka pojave koronavirusa evidentirano je ukupno 59 slučajeva zaraze, a deset osoba se Varaždinskoj županiji dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata evidentirane su tri novozaražene osobe, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Sve tri novooboljele osobe su iz Radoboja.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području te županije je 16.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Na zadarskom području dvije su novozaražene osobe koronavirusom, a riječ je o mlađem muškarcu i ženi srednjih godina, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Oboje su s područja grada Zadra i njihova se kretanja i kontakti utvrđuju. Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 123 uzorka.

Na Covid odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirano je petero pacijenata, a u samoizolaciji je 217 osoba.

U protekla 24 sata službenici PU zadarske nisu evidentirali nijedno kršenje samoizoalacije.

Komentari