STOŽER PONOVNO IMA PROBLEMA S BROJKAMA Nakon Istarske, brojevi se ne podudaraju u još jednoj županiji

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Nacionalni stožer civilne zaštite ni danas nije objavio stvarni broj novozaraženih u protekla 24 sata. Naime, nakon jučerašnjih zavrzlama s brojkama iz Istarske županije, danas je u ukupnu brojku novooboljelih uvršteno i 13 zaraženih iz Primorsko-goranske županije od utorka i srijede.

Lokalni stožer te županije danas je izvijestio kako u protekla 24 sata nisu imali novooboljelih, a šef HZJZ-a Krunoslav Capak na redovnoj konferenciji Nacionalnog stožera kazao je kako lokalni stožer PG županije tri dana nije mogao upisivati brojeve u zajedničku platformu HZJZ-a pa su te njihove brojke sada pripisali današnjima.

“Oni danas imaju nula, ali tri dana nisu mogli upisivati kada su imali 13 slučajeva. Jučer su imali četiri i prekjučer devet, mi smo to upisali kao 13 novooboljelih danas. Dogodilo nam se i da je četvrtka tehnički zakazala platforma u kojoj upisuju podatke u Istri. Mi smo to uočili u nedjelju i počeli to ispravljati. Podaci o dnevno oboljelima od ponedjeljka do danas su ispravni i točni”, objasnio je Capak.

Podsjetimo, Nacionalni stožer jučer je objavio da su u Hrvatskoj zabilježena 92 nova slučaja zaraze, dok je na službenoj vladinoj stranici koronavirus.hr u grafičkom prikazu bio naveden podatak da je broj novih slučajave 126. Iz Stožera je naknadno pojašnjeno kako neki laboratoriji u Istarskoj županiji nisu uspjeli unijeti podatke u platformu, piše Dnevnik.hr.



Komentari