Što se događa u Vrgorcu? Gradonačelnik iznenadio vatrogasce nenajavljenim testom na drogu

Screenshot/N1

U Vrgorcu – drama. Sve je započelo sa znakovitom objavom mladog gradonačelnika toga grada Ante Pranića. Ili je to bio kraj.

Gradonačelnik Vrgorca, Ante Pranić, u petak je na društvenoj mreži objavio kako zahtjeva od policije da krene u akciju u lokalnom DVD-u, kojeg grad financira s oko 600.000 kuna godišnje.

 

Napisao je kako je dio vatrogasaca bio pozitivan na testu za narkotike u prosincu, a da se neki od njih njih, nisu pojavili na novom testu koji se trebao održati ovog petka. U DVDu Vrgorac je inače zaposleno šest profesionalaca, od čega su četiri vatrogasca, ali i osam sezonskih radnika, a kako doznaje N1 trenutno su četvorica na bolovanju.


Gradonačelnik je originalnu objavu u kojoj je napisao kako će tražiti reakciju MUP-a i pod cijenu da nosi pancir košulju na posao, kasnije promijenio.

Reporter N1 u Splitu je razgovarao s gradonačelnikom Vrgorca. Pranić kaže kako je sadržaj te objave tek ‘santa leda’. “Vrgorac je mali grad i kada ste gradonačelnik ljudi vas zovu i sadržaj te objave je vrh jedne sante leda s kojom su upoznate mjerodavne institucije, MUP, ali očito ništa ne rješavaju. Niz godina me građani upozoravaju – zadnje tri, četiri godine dojavljuju ovo”, kaže Pranić.

Kaže i kako je – nakon opetovanih upozorenja – prošle godine održan i sastanak, a u prosincu 2019. napravljeno je i testiranje na droge “gdje smo vidjeli da određeni zaposlenici imaju u krvi teške droge. Međutim, nismo uopće izlazili u javnost s tim želeći ljudski riješiti taj problem”, kazao je, a na pitanje našeg reportera o kojim se drogama radi odgovara:

“Pa govorimo o heroinima i kokainima.”

Komentari