Stjepo Bartulica: Hrvatska je zarobljena država, institucije nisu slobodne već služe političkim elitama za namještanje svojih podobnih kadrova. HGK spada u tu kategoriju!

screenshot

Stjepo Bartulica zastupnik Domovinskog pokreta u Saboru je govorio o danjašnjim događanjima u sabornici, odnosno situaciji sa HGK i rušenjem kvoruma. Bartulica je između ostaloga, prozvao predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića kako radi u službi svoje stranke, te da nije opravdao povjerenje svoje funkcije. 

“HDZ i partneri štite uhljebnički HGK pod svaku cijenu!

Danas smo svjedočili trenutku kada nije prošla samovolja većine u Hrvatskom saboru. Dugo upozoravam na razne manipulacije s dnevnim redom. Odgađaju se važne točke, izbjegavaju se bitne teme kao što je rad sudstva.

U slučaju HGK, procedura je ispoštovana, iako je rasprava završila kasno iza ponoći. Danas smo ostali u Saboru i bili smo spremni glasovati, međutim s pravom smo inzistirali da točka o obaveznoj članarini, jednom nametu poduzetnicima, dođe na dnevni red što je na kraju odbijeno.



Prave pouke iz ovog slučaja su da je Hrvatska zarobljena država, da nije u potpunosti slobodna, da institucije nisu slobodne već služe političkim elitama za namještanje svojih podobnih kadrova. HGK spada u tu kategoriju gdje HDZ s partnerima spremno štiti tu uhljebničku ustanovu. Zahtjev poduzetnika da članarina u HGK bude dobrovoljna je opravdan. Ukoliko HGK bude dobro radila svoj posao, vjerujem da će poduzetnici biti spremni dobrovoljno financirati njihov rad.

Nije HGK jedini problem. Kroz institut natječaja provodi se otvorena politička korupcija. Hrvatska je zemlja gdje su građani koji nisu članovi HDZ-a, SDSS-a ili njihovih partnera, građani drugog reda. Hrvatski narod zna da su natječaji unaprijed namješteni i zato se ne javljaju. Sve institucije su u službi HDZ-a i partnera. Provode samovolju u Saboru i ne poštuju pravila.

Predsjednik Sabora Jandroković danas nije opravdao povjerenje svoje funkcije predsjednika. Selektivno radi u službi HDZ-a”, rekao je Bartulica.

Komentari