Stipo Mlinarić: Anemija je neizlječiva pa neka se Plenković testira da se utvrdi je li nalaz koji ga je oslobodio Domovinskog rata lažiran

Srdjan Vrancic / CROPIX

Branitelj i pripadnik Turbo voda te član Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe osvrnuo se na prozivanje predsjednika stranke Miroslava Škore kojeg se propitkuje gdje je bio za vrijeme Domovinskog rata. Pozvao je predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da se testira na anemiju kako bi se utvrdilo je li nalaz koji ga je oslobodio rata zapravo lažiran.

“Kada se Miroslava Škoru propituje sve pa tako i gdje je bio 30.05.1990.godine i što je pošteno radio, mene zanima da li je današnji premijer Andrej Plenković spreman danas napraviti liječnički pregled da se vidi da li ima anemiju. Pošto je anemija neizlječiva bolest, a nalaz pregleda pokaže da je premijer vremenskim odmakom “ozdravio” tada bi značilo da je liječnički nalaz koji ga je oslobodio odlaska u Domovinski rat lažiran.

A to je kazneno djelo za koje bi trebao odgovarati liječnik koji je izdao taj nalaz i sam Andrej Plenković koji je služeći se lažnim nalazom izbjegao odlazak u Domovinski rat i služenje vojske. Volio bih znati koliko je puta Andrej Plenković bio u koloni sjećanja prije nego li je postao premijer Republike Hrvatske i hoće li dolaziti u istu kada poslije ovih izbora izgubi premijersku poziciju. Volio bih kada bi dobio odgovor dušebrižnika iz HDZa koji stalno propituju Miroslava Škoru preko naručenih novinarskih pitanja.”


Komentari