Stipić o novoj aferi: Korupcija je zaštitni znak HDZ-a i dok ih se ne počne kažnjavati na izborima, oni će i dalje ovako postupati

Nakon što je u javnost procurilo kako je HDZ-ov Žarko Tušek nudio nezavisnom vijećniku Oroslavlja Viktoru Šimuniću tajno ‘pomaganje’ u predizbornoj kampanji, o svemu se očitovao i sam Tušek.

Tušek je potvrdio kako je snimka koja je objavljena u medijima autentična, a da je sastanak bio opuštenog karaktera, u kojem je sa Šimunićem pokušao otvoriti temu o razvoju Krapinsko-zagorske županije i razgovarati o mogućoj suradnji. Rekao je kako su funkcije koje je nudio Šimuniću samo karikirane te da nije nudio nikakvo financiranje.

Na pitanje je li ga sram, odgovorio je kako ga nije sram ničega te mu je jedino žao svoje obitelji.

O ovoj novoj aferi HDZ-a razgovarali smo s političkim analitičarom Tomislavom Stipićem koji nam je rekao da je korupcija zaštitni znak HDZ-a.



Žarko Tušek rekao je dvije bitne stvari, prvo, da je razgovor autentičan i drugo, da ga nije sram. I jedno i drugo odlično argumentiraju činjenicu da je HDZ duboko korumpirana stranka i da njihovi dužnosnici ne mogu odoljeti političkoj korupciji.

Stipić dodaje da je indikativno to što Tušek “svaljuje krivicu na očito poštenog čovjeka Viktora Šimunića jer HDZ-ovci su maheri kada treba upotrijebiti obrnutu psihologiju”.

“Tušek, koji je eklatantno učinio nečasnu stvar, nečasnim proziva čovjeka koji u suzama govori kako ovo što Tušek radi nije normalno i kako to radi zbog svoje djece i svoje zemlje”, rekao je Stipić.

Stipić smatra da je čin Viktora Šimunića, čin domoljublja o kojemu pred izbore trube HDZ-ovci, a da je čin Žarka Tušeka gnjusni čin izdaje domovine.

“I dok to ne počnemo promatrati na taj način, Hrvatska neće biti bolja zemlja. Pokušaji opravdavanja Tušeka pred kamerama zapravo su patetični izljevi potkapacitirane osobe koja u nemogućnosti da se obrani, sam o sebi pjeva hvalospjeve i prokazuje sam sebe kao provincijalnog ćatu kojega je sreća pomazila u dobivanju lukrativnih sinekura. Taj čovjek je narodni zastupnik, netko ga je na tu listu stavio. Ostavka je za HDZ nepoznati pojam, ne očekujem da će dati ostavku jer bi to značilo kraj njegove političke karijere, a sam je rekao da je s 30 godina postao predsjednik Županijske organizacije HDZ-a, što bi taj čovjek uopće radio bez politike”, pita Stipić.

Dodaje da je sada najvažnije zaštititi Viktora Šimunića od pritisaka za koje smatra da će ih sigurno biti.

“HDZ će ovo pokušati obraniti da i drugi to rade, vadit će se na slučaj Željka Sabe, ali svakoga dana izlaze nove koruptivne afere stranke na vlasti i količina tih afera daleko nadmašuje sve SDP-ove afere, kao i afere ostatka oporbe. Korupcija je zaštitni znak HDZ-a i dok ih se ne počne kažnjavati na izborima, oni će i dalje ovako postupati. Nažalost, njima nakon svake afere raste popularnost, a to je već pitanje patologije, ne politike. To sve govori o eroziji društvenih vrijednosti. Izgleda da većina podržava korupciju jer podsvjesno želi dio mrvica. Ako je tako, onda smo kao društvo sami sebe osudili na propast”, zaključuje Stipić.

Tušek o najnovijoj aferi: Naravno da se razgovara o podjeli nekih dužnosti ako dođemo u poziciju da formiramo vlast. Jasno sam naznačio da karikiram

Komentari