Srpski mediji se na nogama zbog Miloševićeva odlaska u Knin: To je bilo etničko čišćenje Srba!

Davorin Visnjic/PIXSELL

Nakon što je Boris Milošević potvrdio da će ove godine biti na obilježavanju obljetnice vojno-redarstvene akcije ”Oluja” u Kninu srpski su se mediji naširoko raspisali o tome.

”Kazališna predstava”

Na portalu Pink.rs citiran je novinar Večernjih novosti Dragan Vujičić koji je prokomentirao kako je ovogodišnja proslava “Oluje” zapravo “iscenirana kazališna predstava koja ničemu ne služi.”

”Njegov odlazak tamo bio bi stavljanje obraza pod cipelu cjelokupnog srpskog naroda” rekao je ekonomist Zlatko Lutovac i dodao da se to ne smije dogoditi.

Portal Blic.rs objavio je Miloševićev status s Facebooka u kojemu je član SDSS-a ispričao emotivnu ispovijest o obiteljskoj tragediji. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je, navodi Blic, kako ne može podržati prisutnost srpskih predstavnika na proslavi “Oluje” u Kninu, ali je dodao da su možda njihovi argumenti jači, uz tvrdnju da on to za sada ne vidi.



Portal Kurir.rs bio je vrlo oštar već u samom naslovu ”Miloševiću, nije Oluja tvoje traumatično iskustvo, već etničko čišćenje Srba! Evo kako se pere što ide na sramnu proslavu”. Dalje u tekstu stoji kako Milošević ”očito ne shvaća” da on predstavlja cijeli srpski narod i da “Oluja” za Srbe nije njegovo traumatično iskustvo, već težak zločin etničkog čišćenja.

Komentar Vesne Pusić o Miloševićevu odlasku u Knin prenio je portal b92. U članku stoji kako je ona ocijenila da je ta odluka dobra i hrabra kao i da će njegova gesta pridonijeti popravljanju ozračja u Hrvatskoj, pišu Vijesti.hr.

Komentari