Ovog Božića pronađite unutarnji mir i radost u srcu pa čak i u samoći, jer tada niste sami

Iako je Uskrs, odnosno Isusovo uskrsnuće najveći i najvažniji kršćanski blagdan, blagdan kojim se slavi Isusovo rođenje, odnosno Božić je postao najpopularniji diljem svijeta.

Doduše komercijalizacija Božića je učinila svoje, te sam Božić često izlazi iz kršćanskih okvira. Mnogi ljudi u svijetu koji se ne identificiraju kao Kršćani obilježavaju Božić kao vrijeme obiteljskog okupljanja, stola punog hrane i naravno neizostavnih darova pod božićnim drvcem.

Za Kršćane, Božić znači rođenje Isusa Krista koji je utjelovljene Božje Riječi. No često se zaboravi na to, često Božić postaje umjesto blagdana, tek praznik blještavila, raskoši, jela, pića i trgovačkih centara. No Božić 2020. godine zaista je poseban, mnogi ga provodimo razdvojeni od svojih obitelji, često usamljeni. Možda je mnogima teško ove godine pronaći onaj osjećaj koji nam daje okruženje obitelji i prijatelja na koje smo navikli, no ovogodišnji Božić ne umanjuje radost samog blagdana i mir koji donosi.



S toga svima ovog Božića pronađite unutarnji mir i radost u srcu pa čak i u samoći, jer tada niste sami i to je ono što vam svi s portala Otvoreno.hr možemo poželjeti. Neka vam je sretan i blagoslovljen Božić gdje god bili!

Komentari