Srednja škola prijavila Miroslava Škoru zbog skupa bez dozvole, on tvrdi: To je navlakuša

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ravnatelj Srednje škole Jelkovec Marko Kovačević prijavio je Miroslava Škoru zbog skupa na, kako tvrdi, vanjskim terenima škole. Istaknuo je da u školi nisu dali dopuštenje. Miroslav Škoro komentirao je cijelu situaciju na Facebooku.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Čitam maloprije nategnut redakcijski tekst (to znači da nema autora) po kojem netko ima priviđenja ili jako bujnu maštu. Naime, pročelnik Lovrić u odlasku šalje neki dopis, a redakcija JL objavljuje sliku dva moja promidžbena vozila koja su parkirana izvan dvorišta osnovne škole u Jelkovcu. Optužuju me da uzurpiram gradsko zemljište i mole me da ga napustim. Poštovani pročelniče i štovana redakcijo, danas na tom igralištu nisam bio.

Istina je da sam se družio s građanima i članovima DP-a u 11h na Trgu Dragutina Domjanića 6, a u 12,30h sam već bio u Gračanima i davao intervju. Ako pročelnik Lovrić, želi sudjelovati u kampanji šireći neistine o meni, onda bi to mogao na drugi način.



Kad toliko ističe navodnu brigu o zagrebačkoj djeci, bilo bi mu bolje da pojasni javnosti zbog čega se tu djecu već godinama truje cajkama s radijske postaje za čije se obilato financiranje pobrinula upravo njegova VD šefica i kandidatkinja, gospođa Jelena Pavičić Vukičević. Žao mi je što su neke redakcije nasjele na ovu navlakušu pročelnika Lovrića koji je dio onoga što u Zagrebu ne valja i što ćemo promijeniti u hrvatskom glavnom gradu”, napisao je.

Voditeljica PR službe Miroslava Škore, Marja Čolak tvrdi da Škoro u subotu nije bio kod Srednje škole Jelkovec.

“Miroslav Škoro u subotu nije bio kod Srednje škole Jelkovec, bio je na druženju s članstvom na Trgu Dragutina Domjanića u Sesvetama i potom je otišao na intervju u Gračane”.

Reagirao Gradski ured za obrazovanje

Zagrebački Gradski ured za obrazovanje apelira na kandidate na predstojećim lokalnim izborima u Zagrebu da okupljanja i stranačke aktivnosti ne održavaju u prostorima škola i dječjih vrtića.

Naime, ured je od Srednje škole Jelkovec primio obavijest o održavanju neovlaštene političke aktivnosti u dvorištu i vanjskim terenima škole kandidata Domovinskog pokreta za zagrebačkog gradonačelnika Miroslava Škore te članova i simpatizera njegove stranke, a bez prethodnog obavještavanja ili suglasnosti vodstva škole.

“Održavanjem okupljanja uz prisustvo nekoliko desetaka osoba u dvorištu Srednje škole Jelkovec bezobzirno se krše epidemiološke mjere u odgojno-obrazovnim ustanovama te ugrožava zdravlje i sigurnost naših učenika i sugrađana s ciljem osobne i političke samopromocije g. Škore ususret nadolazećim lokalnim izborima”, navodi u priopćenju pročelnik Ureda Ivica Lovrić.

Održavanje ovakvog okupljanja u dvorištu jedne odgojno-obrazovne ustanove držimo posebno nedopustivim i skandaloznim, u trenutku kada su učenici primorani pratiti nastavu na daljinu.

Ističu kako neovlašteni ulazak, uzurpiranje školskih prostora i održavanje stranačkih i sličnih aktivnosti u prostorima odgojno-obrazovnih ustanova samo po sebi predstavlja kršenje niza zakonskih propisa.

Komentari