Srbi o odlasku Miloševića u Knin: Ide slaviti zločin nad našim narodom!

Bruno Konjevic / CROPIX

Kurir piše da “Srbin ide u Knin na obilježavanje Oluje kako bi slavio zločin nad srpskim narodom”, Informer u naslovu ističe kako ‘Srbin Boris Milošević ide na godišnjicu pogroma Srba'”, Večernje Novosti njegov odlazak smatraju nečuvenim, a ostali mediji umjereno komentiraju vijest.

Podsjećamo, gostojući u RTL-u Danas predsjednik Vlade Andrej Plenković otkrio je da će potpredsjednik Vlade Boris Milošević doći u Knin, na obljetnicu Oluje.

“U svaki naš partnerski odnos u četiri godine, a i u ovoj novoj Vladi, Oluja je utkana u naše temeljne slobode. Naš dogovor je da naši partneri sudjeluju u toj proslavi. Sudjelovat će Boris Milošević. Mislim da je dobro da sudjeluje. To će biti doprinos odnosima Srbije i Hrvatske. To će biti i snažna poruka svim našim partnerima o tome kako izgleda Hrvatska nakon 30 godina.

Mi smo za to da dođu svi članovi Vlade. Što se tiče Milorada Pupovca, nismo o tome razgovarali i to je njegov odabir. Ministar Tomo Medved ide u Grubore. Time ćemo poslati poruku da poštujemo sve žrtve. On može kao ministar poslati poruku o tome da poštujemo sve žrtve . Ministar Medved ide u Grubore 24. ili 25. kolovoza kada točno odredimo datum.



Ovo što mi radimo je za hrvatski narod i srpsku manjinu. Politika koju vodimo, koju usmjeravamo prema pomirenju i uključivosti…Mi smo stabilna demokratska zemlja, mi smo samopouzdani. Ukorijenjeni smo u EU i upravo iz tog razloga možemo slati te poruke. Vjerujem da radimo prave poteze za hrvatski narod”, rekao je Plenković.

Vučić poručio Miloševiću i Pupovcu: Neću vas optužiti za izdaju ako odete na proslavu Oluje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tijekom srijede je izjavio da osobno ne može podržati prisutstvo političkih predstavnika srpskog naroda na proslavi Oluje u Kninu, ali da će se truditi shvatiti ih ako takvu odluku donesu.

“Trudit ću se shvatiti ih i nastavit ćemo raditi s njima i pomirenju s Hrvatima i Hrvatskom, ali to može samo uz poštovanje svih žrtava”, poručio je Vučić, prenosi Direktno.

Komentari