SRAMOTNO Politički tajnik HDZ-a ne odustaje od svojeg komentara Hajdukoviću: Nisam ja tu napravio žrtvu, dva SDP-ovca su se tukli međusobno

Screenshot

Dan nakon što je HDZ-ov potpredsjednik Sabora Ante Sanader izazvao lavinu optužbi da napada žrtvu obiteljskog nasilja, predbacivši zastupniku SDP-a Domagoju Hajdukoviću to što ga je “partner istukao”, Sanader ne prihvaća da je napravio išta pogrešno.

“Jučer nakon cjelodnevnog vrijeđanja od strane SDP-a, Domovinskog pokreta i Mosta, začinio je Hajduković s prozivanjem i kriminalizacijom HDZ-a. Prozvao nas je da smo mi loše društvo, HDZ”, pred novinarima je Ante Sanader objašnjavao svoje viđenje burnih trenutaka u Saboru:

“Ja sam na to uzvratio da je on loše društvo, jer on skupa sa svojim kolegom SDP-ovcem, koji mu je životni partner, tuče se po ulicama Osijeka. Mene ne zanima njegova seksualna orijentacija, ali kad se ljudi u istospolnim zajednicama tuku međusobno, mislim da je to loše društvo.”

“SDP u svom klasičnom smislu to izvrće kao govor mržnje”, odbacio je Sanader optužbe da su njegove riječi predstavljale govor mržnje.

Novinari su mu skrenuli pozornost na to da je u tom slučaju utvrđeno da je Hajduković bio žrtva.

“Ne znam tko je tu koga tukao, ja nikad nisam medijski vidio tko je koga tukao”, uzvratio je Sanader.

Novinari su mu skrenuli pozornost na to da je policija tada nakon istrage utvrdila da je bila riječ o obiteljskom nasilju i da je Hajduković tu bio žrtva.

“Kad je to objavila?”, uzvratio je Sanader i dodao:

“Nisam imao tu informaciju.”

Na primjedbu nekog od okupljenih novinara da je “još jednom napravio žrtvu od žrtve obiteljskog nasilja”, Sanader je uzvratio:

“Nisam ja tu napravio žrtvu, jer je gospodin kolega koji je bio predstojnik ureda predsjednika SDP-a Bere, oni su tamo bili kolege, dva SDP-ovca su se tukli međusobno. A to što se od toga želi napraviti govor mržnje, to nema veze, jer mene ne interesira njegova spolna orijentacija. Oni su se tukli na ulicama Osijeka.”

Novinari su ga pitali bi li koristio ista mjerila i da je bila riječ o obiteljskom nasilju muškarca nad ženom.

“Uvijek je sukob, tuča loša. I to nije dobro društvo kad sve dvoje tuku”, inzistirao je Sanader.

Novinare je zanimalo bi li i nekoj kolegici u Saboru, hipotetskoj, koju je pretukao suprug, također poručio da je ona zbog toga loše društvo.

“Pa, nije on slabiji spol. Pa, to su se dva muškarca tukla”, odgovorio je Sanader.

Na nakonadno podsjećivanje da je policija utvrdila da je Hajduković bio žrtva nasilja, Sanader je ustrajao:

“Ja to nikada nisam pročitao.”

Komentari