Spajić i Prkačin sudjelovali su na komemoraciji za komunističke žrtve u Mrtvom jarku

Domovinski pokret

U povodu Europskoga dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima saborski zastupnici Domovinskog pokreta Daniel Spajić i Ante Prkačin prisustvovali su na poziv udruge Hrvatski domobran komemoraciji za komunističke žrtve u Mrtvom jarku kod Suhopolja.

”Mrtvi jarak je jedno tužno mjesto i dosta je teško odavde govoriti. Prije 75 godina tu je ubijeno preko tisuću hrvatskih vojnika i civila, nedužnih, bez suda i presude. Ovo je i mjesto zataškavanja. Udruga Hrvatski domobran ima punu podršku Domovinskog pokreta za obilježavanje sjećanja na ovaj zločin i za napore da ga se istraži”, rekao je Daniel Spajić.

”Sretan sam što ste me pozvali, prepoznao sam se među onima koji su spremni otvoreno govoriti o ovom slučaju. Skidam kapu udruzi Hrvatski domobran na hrabrosti i pripremljenosti ove komemoracije”, poručio je, među ostalim, Ante Prkačin, podsjetivši i kako vlast sa 100 tisuća kuna iz državnoga proračuna obilježava Dan ustanka u Srbu kad je, kako je rekao, nad Hrvatima ”napravljen pokolj još bestijalniji” i od onoga u Mrtvom jarku.



Komentari