Snimka iz kafića uništila Sanadera, ista stvar mogla bi Rimac strpati u zatvor

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Snimka nadzorne kamere jednog zagrebačkog kafića otkriva da su se Josipa Rimac i šef Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić našli četiri dana prije provođenja te bi mogla postati zakoniti dokaz u optužnici.

Snimku je objavio Dnevnik Nove TV, a Jakupčić je demantirao da je na snimci. No, ako se dokaže da je on ipak na toj snimci, odvjetnik Milko Križanović objašnjava da spomenuta snimka može ući u optužnicu samo ako je u kafiću postojala oznaka da je prostorija pod videonadzorom.

“Ako, kojim slučajem, to nije pisalo, snimka ne može biti zakoniti dokaz. No ako je taj natpis stajao, tužiteljstvo može tražiti da ona uđe u optužnicu kao dokaz da su se dvoje suokrivljenika nalazili privatno i da je iz snimke vidljivo da su se dobro poznavali. Slučaj treba ići na Optužno vijeće, koje onda povezuje sve dokaze na kojima optužnica leži, odnosno na čemu je utemeljena”, rekao je Križanović.

Snimka pokazuje da Jakupčić nije odmah sjeo za stol već je dvije minute nervozno šetao oko stola, popravljao košulju i gledao kroz prozor. Točno tri minute poslije u kafić je ušetala Josipa Rimac.



Iz Hrvatskih šuma kažu kako se predsjednik uprave nije sastao s Rimac posljednjih nekoliko mjeseci te da informacija da su se našli 25. svibnja nije točna.

“Svi sastanci s bivšom državnom tajnicom Josipom Rimac održali su se u službenim prostorijama Hrvatskih šuma, a posljednji je bio u veljači. Smatramo da je ovim javni interes na ovu temu namiren”, odgovorili su za Dnevnik Nove TV.

Odvjetnik Križanoić sjetio se da je snimka iz tadašnjeg restorana Marcellino ušla u optužnicu protiv Sanadera u slučaju Ina-MOL jer je restoran imao upozorenje da je pod videonadzorom.

U tom su se restoranu našli Zsolt Hernadi, Ivo Sanader i Robert Ježić, gdje je, prema optužnici, pao i dogovor o “suradnji”, piše 24 sata.

Komentari