Smijenjen je ravnatelj KB Dubrava: Jasno je da su učinjeni propusti u radu

Matija Habljak/PIXSELL

Prošli tjedan Vlada je imenovala novo Upravno vijeće bolnice s dr. Silviom Bašićem na čelu.

Smijenjen je ravnatelj KB Dubrava dr. Srećko Marušić, a za vršitelja dužnosti ravnatelja imenovan je dr. Ivica Lukšić, trenutni voditelj Primarnog respirativnog intezivističkog centra.

“Ravnateljevo izvješće nismo smatrali prihvatljivim. Jasno je da su učinjeni propusti u radu”, kazao je predsjednik Upravnog vijeća Silvio Bašić.

“Sve poteze koje sam napravio napravio sam u dogovoru s ministrom Vilijem Berošom kako bi bolnica profunkcionirala u najboljem redu”, rekao je Bašić i dodao da bolnica nije mjesto za politikanstvo i da pojedinci isturaju svoje osobne interese.

“Ako ćemo se ponašati kako smo se dosad ponašali sve bolnice neće biti dovoljne za sve pacijente”, kazao je Bašić te pozvao građane da se pridržavaju mjera.

“Što se dogodilo s agregatima? Po izvještaju tehničke službe, nema to veze s agregatima. Podigla se sklopka i to je trajalo kratko. Nije nestalo struje na način da se aktivira agregat”, kazao je Bašić.

Rekao je da će neki djelatnici KB Dubrave raditi u drugim bolnicama s pacijentima koji nisu COVID pozitivni.

KB Dubrava je već danima pod paskom javnosti zbog brojnih propusta i skandala koji se događaju u glavnoj Covid-19 bolnici u glavnome gradu.

Prošli tjedan Vlada je imenovala novo Upravno vijeće bolnice s dr. Silviom Bašićem na čelu.

Komentari