SLUŽBENE PREPORUKE Ovako ćemo boraviti u terasama i na treninzima u zatvorenom! Ipak, neka ograničenja i dalje su na snazi!

Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX

Stožer civilne zaštite objavio je i detalje popuštanja mjera koje na snagu stupaju 1. ožujka. Navode tako da tog dana prestaju vrijediti nužne epidemiološke mjere za područje Ličko-senjske županije, a ukida se i odluka od nužnoj zabrani uplovljavanja putničkim brodovima na međunarodnim kružnim putovanjima u morske luke i luke unutarnje plovidbe.

Otvaraju se terase kafića i restorana, a dopušteni su i treninzi u zatvorenim prostorima.

U Novoj Odluci tako stoji kako se treninzi moraju održavati tako da sportaši nemaju kontakt, a 20 metara kvadratnih mora biti osigurano za jednu osobu. Shodno veličini prostora, mora biti jasno naznačeno koliko osoba smije boraviti u dvorani. Nadalje, dvorane se moraju redovito provjetravati te temeljito čistiti nakon svakog treninga, a prilikom dolaska i odlaska potrebno je nositi zaštitnu masku. Preporuča se ne upotrebljavanje svlačionica i tuševa.

Što se tiče terasa kafića i restorana, sve je već ranije rečeno. Radno vrijeme tih objekata ograničava se od 6 do 22 sata, na terasama nema glazbe, a gosti se smiju posluživati samo na otvorenim dijelovima objekta. Stolovi moraju biti udaljeni tri metra, a razmak između gostiju na različitim stolovima minimalno 1,5 metara.



Naposljetku, produljuje se trajanje odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza RH, odluka o organizaciji rada za djelatnost trgovine koja se obavlja u prodavaonicama i trgovačkim centrima te  odluka o organizacija javnog prijevoza putnika.

Komentari