Slavni pjevač prebolio koronu, ali ne vjeruje u nju: Kršio sam i karantenu, takve odredbe nisu pravedne ni zdrave

Twitter

Slavni talijanski tenor Andrea Bocelli, iako je bio zaražen koronavirusom, sumnja da je ta pandemija ozbiljna i naziva je “takozvanom”.

“Znam puno ljudi i hvala Bogu ne znam nikoga tko je završio na intenzivnoj njezi. Dakle, gdje je sva ta težina situacije”, kazao je na konferenciji u talijanskom Senatu.

Šezdesetjednogodišnji operni pjevač koji se zarazio koronavirusom u ožujku, ali je imao slabe simptome, kazao je i da je kršio odredbu o karanteni “zato što mu se nije činilo pravednim i zdravim” da ga prisiljavaju da ostane u kući.

“Kada sam bio lišen slobode da napustim dom, iako nisam počinio ikakav zločin, osjećao sam se poniženo i uvrijeđeno”, kazao je govoreći bez maske.



Rekao je da su njegova razmišljanja o koronavirusu kontroverzna i u vlastitoj obitelji i da su ga djeca upozorila: “Tata, drži se ti ‘Tosce” i ‘Madam Butterfly’ jer nemaš pojma o virusu”.

Bocelli je sudjelovao na događaju koji je organizirao Vittorio Sgarbi, desničarski senator i likovni kritičar čiji su negatorski stavovi o koronavirusu dobro poznati.

Tenorovi stavovi izazvali su buru.

Fedez, talijanski reper koji je prikupio 4,5 milijuna eura za odjele intenzivne njege u Italiji, kritizirao je Boccelija.

“Ako ne znaš nikoga tko je bio na intenzivnoj njezi i usudiš se širiti sumnju da je pandemija izmišljena, upoznat ću te s mojim osamnaestogodišnjim prijateljem kome su transplantirana pluća”, napisao je na Twitteru.

Ono što je rečeno na konferenciji “nema znanstvenu osnovu”, a ima “elemente evidentne opasnosti”, kazao je za ANSA-u Massimo Galli, čelnik odjela za infektivne bolesti bolnice Sacco u Milanu.

Ministar zdravstva Roberto Speranza rekao je za RAI da je ključno poštovati tri pravila o nošenju maski, socijalnom distanciranju i pranju ruku.

Italija se suočila s velikom krizom, izazvanom pandemijom koronavirusa, u ožujku i travnju.

Međutim, pandemija je sada puno slabija te je ministarstvo zdravstva objavilo u utorak da je u posljednja 24 sata koronavirus potvrđen kod 181 osobe, dok ih je 11 umrlo.

Komentari