Sladoljev: Odustanite od nepravednog Zakona o navijačima! Oni samo traže da ih se tretira kao i sve ostale građane RH

Saborski zastupnik Marko Sladoljev na sjednici Hrvatskog sabora obratio se Ministru Božinoviću i zatražio da se očituje o ‘Zakonu o navijačima’ i, kako tvrdi, nepravdi u razlici cijene između kršenja samoizolacije i prekoračenja limita od 0,5 promila alkohola prilikom gledanja utakmice.

“Poštovani ministre, vi u svojim obraćanjima javnosti često zahvaljujete ljudima koji su na prvoj crti borbe protiv virusa. Među njima su i navijačke skupine, iako ih Vi nikad ne spominjete, nego govorite o maldim ljudima.

Trenutno su u Zagrebu navijačke skupine angažirane na tri područja. Oni dostavljaju hranu i lijekove starijim osobama i osobama u samoizolaciji. Dežuraju u pučkim kuhinjama, i premještaju stvari ljudima koji su stradali u potresu.

U kontekstu toga što sada rade, može te li, ministre, hrvatskoj javnosti pojasniti da li će te i dalje inzistirati na ‘Zakonu o navijačima’ prema kojem se njih kažnjava s 15 do 30 tisuća kuna za 0,5 promila, a ljude koje krše izolaciju 8 tisuća kuna. To je nepravda, odgovorite hrvatskoj javnosti!”, rekao je Sladoljev u Saboru.



Komentari