ŠKORU SAVJETUJE REPUBLIKANSKI STRATEG Bartulica: Ja sam ih spojio. Riječ je o jakoj ekipi i bliži nama nego HDZ-u i Plenkoviću

Tabor Domovinskog pokreta Miroslava Škore ozbiljno se priprema za izbore. Dok je javnost zaokupljena brojnim pojedincima koji su im se pridružili proteklih tjedana, Škoru i njegov tim strateškom komuniciranju podučio je Ron Nehring s američkog Leadership instituta. Riječ je o republikanskom političkom strategu kojeg je sa Škorom spojio nekadašnji savjetnik predsjednika RH Stjepo Bartulica.

“Da, ja sam ih spojio”, potvrdio je Bartulica za tportal. On već dulje vrijeme surađuje s navedenim institutom, a s HDZ-ovcem Davorom Ivom Stierom s Nehringom se susreo u rosincu prošle godine u Washingtonu.

Što točno radi Leadership institut?

“Core biznis im je od osnivanja prije 40 godina pripremanje za strateško komuniciranje od studentskih aktivista do republikanskih političara”, kaže nam Bartulica.



Nehring je upravo u tom institutu zadužen za međunarodnu suradnju, pa je tako sam naveo da je radio i u Srbiji i u BiH. Upitan zna li s kojim je konkretno političarima u okruženju radio Nehring, Bartulica je rekao da nije upoznat s tim.

No, naglašava, riječ je o ‘jakoj ekipi’.

“Osnivač instituta Morton Blackwell legenda je u američkom establišmentu i bio je osobni prijatelj bivšeg američkog predsjednika Ronalda Reagana”, istaknuo je Bartulica.

Ova ekipa američkih konzervativaca podupire istomišljenike diljem svijeta. Osnovna agenda im je smanjenje miješanja države u život građana, od ekonomskih sloboda do manje regulative, nižih poreza i slično.

U tome su, kaže Bartulica, u Domovinskom pokretu našli pouzdanog partnera. “Puno su bliži nama nego HDZ-u i Plenkoviću”, napominje.

Bilo je planirano da Nehring dođe u Hrvatsku, no to zbog aktualnih okolnosti nije bilo moguće, stoga je radionica sa Škorom i Domovinskim pokretom odrađena preko Zooma.

“To je bila radionica o strategiji komuniciranja s biračima. On ima 30 godina iskustva na najvišoj razini, vodio je kampanju za republikanskog predsjedničkog kandidata Teda Cruza i jako dobro poznaje dinamiku medijskog svijeta. Ono što je govorio bilo je dragocjeno. Mislim da će takve biti i buduće suradnje”, nada se Bartulica, piše tportal.

Komentari