Škoro traži ponovno pokretanje proizvodnje u Imunološkom zavodu: Vlasti ga od 1994. do danas pokušavaju izbrisati iz kolektivnog sjećanja

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro preko društvenih mreža dotaknuo se odavno zaboravljene teme-Imunološkog zavoda u Zagrebu. Naglasio je kako ga vlasti od 1994. godine do danas pokušavaju izbrisati iz kolektivnog sjećanja.

“Upravo sad kad smo pokazali da smo snažni kao narod izronila je skoro zaboravljena tema – Imunološki zavod u Zagrebu. Vlasti od 1994. do danas pokušavaju ga izbrisati iz kolektivnog sjećanja. Taj naš Zavod je prije 1994. proizvodio više vrsta cjepiva i krvnih pripravaka, među najboljima u svijetu. Cjepiva je prodavao velikim, mnogoljudnim zemljama poput Rusije i Indije, na Bliskom istoku, ali i jednoj Švicarskoj gdje je držao i 100 posto tržišta za neka cjepiva. Ovih dana struka je ukazala da bismo, da imamo Imunološki, mogli uzimati plazmu od naših pacijenata koji su preboljeli koronavirus, izdvajati protutijela koja je organizam stvorio tijekom bolesti te ih koristiti u liječenju. Ponovno pokretanje proizvodnje u Imunološkom zavodu jedan je od ključnih ciljeva Domovinskog pokreta u budućem razdoblju”, poručio je Miroslav Škoro preko Facebooka.

 



Komentari