Škoro povodom Bleiburga: Mi vjerujemo u pobjedu nad svakim zlom i svakom nepravdom

Cropix

Domovinski pokret obilježio je Dan sjećanja na žrtve Bleiburga. Izaslanstvo Domovinskog pokreta predvodio je predsjednik Miroslav Škoro, a pridružili su mu se i koalicijski partneri.

Okupljanje na Mirogoju započelo je haiku poezijom.

“Mi vjerujemo u ljubav, mi vjerujemo u opraštanje”, jedan je od pročitanih stihova.

Nakon toga su se okupljeni kratko pomolili a potom su članovi Domovinskog pokreta položili vijence za žrtve.



“Našli smo se ovdje da odamo počast svim žrtvama koji su izgubili živote koji su bez suda i presude hladnokrvno ubijeni i za to nitko nije odgovarao. Našli smo se da odamo počast njihovim dušama. Mi vjerujemo u pobjedu nad svakim zlom i svakom nepravdom”, poručio je Miroslav Škoro.

Nakon kratkog uvodnog obraćanja predsjednik Domovinskog pokreta odgovarao je na novinarska pitanja.

“Pregovori dobro napreduju. Mislim da gradimo jednu pobjedničku priču, pobjedničku koaliciju. Uistinu dobro napredujemo. Gradimo jednu čvrstu političku opciju koja će se suprostaviti duopolu HDZ-SDP”, rekao je Škoro.

Najavio je i posjet Slavoniju u subotu  ujutro te poručio da će tada biti predstavljeni i novi članovi koalicije. Osvrnuo se i na izjave bivšeg predsjednika Stjepana Mesića o Bleiburgu.

“To mene ništa ne iznenađuje. Mislio sam da je politika jedan ozbiljan posao i tako ću se i ponašati u budućnosti. Bez obzira što sam došao iz industrije zabave, ja više zabave, doskočica, šaljivdžija te ljudi koji se vole zafrkavati nisam sreo kao u politici”, istaknuo je.

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je najavio moguće raspuštanje Sabora u ponedjeljak kako bi se izbori čim prije održali.

“Uspjet ćemo sve, sve ćemo napraviti. Žalosno je da je premijer Plenković sa svojom trgovačkom koalicijom abdicirao u jednom vrlo teškom trenutku za Hrvatsku. Njemu je važniji rezultat na izborima, njegova trgovačka koalicija i pozicije nego sudbine hrvatskih građana. Uvlači nas u jednu tešku situaciju koja može rezultirati samo na dva načina. Jedan je da će narod prepoznati da oni više ne mogu voditi državu i ne mogu nas voditi u budućnosti. Druga je da će opet doći do trgovanje koalicije. Spreman sam raditi do svoje kapi, do zadnjeg atoma raditi o tome da stvorimo pobjedničku koaliciju kojoj nitko neće trebati nakon izbora”, komentirao je Škoro.

“Nitko ne smije u ovom političkom prostoru biti isključiv. Stvari se razvijaju po malo. Domovinski p čini sve da se ujedinimo da se nađemo kontra HDZ-a i SDP-a. Ja vjerujem u hrvatski narod koji neće dopustiti da ga se više vuče za nos”, dodao je.

Ranije se spominjalo da bi se Ivan Penava moga priključiti Domovinskom pokretu te se Škoro osvrnuo i na tu situaciju:

“Ivana Penava mora riješiti status u stranci kojoj pripada  i onda ćemo moći razgovarati”, zaključio je.

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Bleiburga

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Bleiburga

Gepostet von Miroslav Škoro am Freitag, 15. Mai 2020

Komentari