Škoro odgovorio na Plenkovićev poziv na ‘kavu’: Pričekat ćemo konstituiranje Sabora i sastanak prema službenom protokolu

Damir Krajac / CROPIX

Iz Vlade Republike Hrvatske nedavno su najavili sastanak premijera na odlasku Andreja Plenkovića i čelnika svih parlamentarnih stranaka zbog predstojeće gospodarske krize. Sastanak bi se trebao održati sljedeći tjedan, dakle prije konstituiranja 10. saziva Sabora i prije imenovanja Plenkovića mandatarom nove vlade.

Iz SDP-a, iznenađujuće, medijima su potvrdili da na sastanak sigurno dolaze, ali su se onda naglo predomislili. Mostovci su rekli kako će se odazvati iako od sastanka ništa ne očekuju, a koalicija Stranke s imenom i prezimenom, Pametno i Fokusa kako bi radije išli “korak po korak”. Naime oni smatraju kako postoje elementarna demokratska pravila i standardi, prvo se treba vidjeti tko je mandatar za sastavljanje Vlade, onda se ona mora formirati, nakon čega se upućuje službeni poziv u kojem stoji tko, koga, s kojim ciljem i zašto poziva.

Iz Domovinskog pokreta kažu kako nisu dobili službeni poziv na sastanak s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem.

“Miroslav Škoro tijekom poslijepodneva je telefonom pozvan na neformalnu kavu, koja bi se održala u utorak ujutro.  Budući da je taj susret zamišljen kao neformalni razgovor, bez jasno definiranog protokola i tema, a kako bi se izbjegle potencijane manipulacije sadržajem razgovora, predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro odlučio je pričekati konstituiranje Sabora i sastanak prema službenom protokolu, s jasno definiranim temama”, rekli su iz Domovinskog pokreta.



Komentari