Škoro o parkingu: Bio je velik pritisak. Prodao sam ga jer se stvara antipoduzetnička klima

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i predsjednik Zelene liste Nenad Matić kao koalicijski partner održali su konferenciju za medije i pri tome su simbolično posadili dva stabla javora povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode.

“Mi u Domovinskom pokretu i naši partneri odlučili smo krenuti s ozbiljnijim temama u predizbornoj kampanji u vrijeme ovih izbora koji su nametnuti. Krenuli smo otvarati pitanja o ustašama, partizanima i ideologijama. U našem će fokusu uvijek biti pogled u budućnost i zato smo posadili dva javora. Učinit ćemo sve da u fokusu budu seljak, poljoprivreda i vlastita proizvodnja, a ne da se fokusira na uvoz”, kazao je Škoro.

“Ekologija i zaštita okoliša bit će jedna od naših temeljnih odrednica. Ne damo naše hrvatske šume i vode”, dodao je Matć.

“Penava nije službeno postao član Domovinskog pokreta, ali hoće, mi se nadamo. Mi pregovaramo s njim i nadamo se da će biti na listi u 5. izbornoj jedinici”, komentirao je šef Domovinskog pokreta.



“Naravno mi je da je žao, volio bih da smo se mogli dogovoriti. No, to se događa. Nadam se da to ne znači da ćemo biti jedni protiv drugih, a po tom ćemo opet biti u prilici pregovarati. Za prolivenim mlijekom ne treba plakati”, komentirao je Škoro propale pregovore s Mostom.

O izjavi predsjednika

Predsjednik RH Zoran Milanović poručio je u četvrtak da možda neće ni izaći na izbore.

“Glasovanje je građanska dužnost i obveza. To je još jedna od osebujna poruka Milanovića. To je jedna skanadalozna poruka mladima. Trebao bi još jednom razmisliti o tome i pozvati ljude na izbore koji su festival demokracije. Trebao bi biti prvi na izborima i biti primjer drugima”, rekao je Škoro.

O parkingu

U četvrtak je objavljeno da je Škoro prodao svoje udjele u vlasništvu zagrebačkog parkinga koji je više puta bio predmet raznih komentara i reakcija.

“Više puta sam bio prozvan zato što sam radio. Potičem iz skromne obitelji. Svaka kuna koju sam zaradio je provjerljiva, uglavnom je zarađena za mikrofonom i perom. Idemo održavati financijsku i poreznu higijenu, ali porezna i inspektorat ne smiju biti represivni aparati nego moraju biti usmjereni na poticaj i savjet. Ja sam svoje prodao jer je bio toliki pritisak u javnosti i stvara se anti-poduzetnička klima. Nitko ne smije biti privilegiran i za to ćemo se zalagati. Nadam se da nećete ići tako daleko da moram prodati i kuću, ali ako bude trebalo, napravit ću i to”, poručio je Škoro.

Komentari