ŠKORO O ODLUCI SUDA O ‘ZDS’ ‘Apsurd je da se to uopće dovodilo u pitanje, posebno kada znamo da se slobodno maše jugoslavenskim i komunističkim simbolima’

Damir Krajac / CROPIX

Visoki prekršajni sud donio je odluku kako uzvikivanje uskliča “Za dom spremni” na početku pjesme “Bojna Čavoglave” Marka Perkovića Thompsona nije prekršaj protiv javnog reda i mira. Tom se prigodom oglasio i Miroslav Škoro na društvenim mrežama. U objavi Škoro pozdravlja presudu i smatra da je apsurd da se pozdrav u kontekstu Domovinskog rata uopće dovodio u pitanje. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Domovinskom pokretu Domovinski rat je svetinja. Zato pozdravljamo presudu po kojoj pozdrav Za dom spremni u pjesmi Bojna Čavoglave, simbolu Domovinskog rata, nije prekršaj.

Apsurd je da se to uopće dovodilo u pitanje, posebno kada znamo da se slobodno maše jugoslavenskim, ali i komunističkim simbolima što je protivno rezoluciji Vijeća Europe 1481, a groblja krase spomenici četničkim vojvodama.

Nikada ne smijemo zaboraviti tko je zaslužan za našu slobodu, kao ni tko je odgovoran za našu patnju i kakve simbole je nosio”, napisao je Škoro na Facebooku.



 

VISOKI PREKRŠAJNI SUD ODLUČIO Pozdrav ‘Za dom spremni’ na početku Thompsonove pjesme nije prekršaj

Komentari