Škoro o događajima na obljetnici akcije Maslenice: Bilo je mira neko vrijeme, ali idu izbori i evo ponovno ustaša i partizana. Ne želim sudjelovati u toj njihovoj igri

Miroslav Škoro/Davor Puklavec/PIXSELL

Domovinski pokret (DP) u subotu je osnovao šibenski ogranak stranke, za predsjednika je izabran Mario Kovač, a osnivačkoj skupštini u hotelu Jadran nazočio je i predsjednik DP-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Miroslav Škoro.

Na upit novinara Škoro je komentirao jučerašnja događanja na proslavi obljetnice akcije Maslenica.

“Idu izbori i evo ponovno ustaša i partizana. Bilo je mira neko vrijeme. Ja mogu samo reći da je indikativno da se na obilježavanju akcije Maslenica, u kojoj je poginulo stotinu i trideset ljudi, ranjenih je bilo dvjestotinjak ljudi, nije pojavio premijer Plenković. On je slagao lego kockice i nije očekivao da će se nešto važno dogoditi u osam sati ujutro”, rekao je Škoro.

Dodao je kako je Milanović otišao i podsjetio kako je predsjednik čovjek kojem nije smetalo kad je Račan ozakonio insignije postrojbe HOS-a, nije mu smetalo imati insignije postrojbe HOS-a na onoj paradi 2015. godine, ali mu je to sada zasmetalo kao i u Okučanima kada je to također odgovaralo političkoj eliti.



“Ja jednostavno ne želim sudjelovati u toj njihovoj igri ustaša i partizana jer je to napravljeno samo s jednim ciljem da se više ne priča o onome što je bitno, a bitan je potres u Zagrebu, bitan je potres na Banovini, bitna je obnova Siska, Petrinje, Gline, Zagreba, zagrebačke okolice i županije. Bitno je vidjeti što je radio gospodin Žinić, bitno je u konačnici vidjeti što se dogodilo u Slovenskoj 9, epilog Krš-Pađene, epilog svih onih drugih korupcijskih afera. To su stvari koje nas zanimaju. Zanima nas što se dogodilo u Janafu, ali kažem, ponovno, idu izbori pa što bi se reklo u jednoj dječjoj predstavi, ide vrijeme dođe rok, eto vraga skok na skok“.”, rekao je Škoro.

Komentari