Škoro kompletirao liste: Pogledajte s kojim sve imenima Domovinski pokret izlazi na izbore

Damir Krajac / CROPIX

Kompletirali se jesu, a u subotu će u podne svoje kandidacijske liste predati Državnom izbornom povjerenstvu – govore nam tako u Domovinskom pokretu Miroslava Škore, iz kojeg su neki od nositelja po jedinicama već ranije predstavljeni.

Sad je, međutim, sve crno na bijelo, a svakako će najveće iznenađenje stranke biti imena u zagrebačkim izbornim jedinicama.

Kao što je Večernji list prvi pisao prije tjedan dana, prvu će Škorinu izbornu jedinicu nositi Zlatko Hasanbegović, dok će u drugu sam Miroslav Škoro. Nisu u Pokretu iznenadili samo ovdje jer u šestu su sad odlučili poslati Stjepu Bartulicu, dok će se na sedmoj kao prvo ime naći ono Slavena Dobrovića, nekadašnjeg Mostova ministra zaštite okoliša. – Hasanbegović je jedan od najbritkijih umova Sabora, ali i politike općenito te beskompromisni borac za hrvatsko – zašto su se odlučili u stranci baš na predsjednika Bloka za Hrvatsku, doznajemo u Domovinskom pokretu.

On je na prošlim izborima pokupio i najveći broj preferencijalnih glasova, tada na listi HDZ-a i HSLS-a, ali u drugoj izbornoj jedinici, gdje će sada nositelj biti Miroslav Škoro, što smo također kao mogućnost najavili prije tjedan dana. – On je već svojim ulaskom u politiku pomrsio račune duopolu HDZ-SDP i poveo Domovinski pokret u pobjedu – da je Škoro pravi izbor za drugu jedinicu, uvjereni su u stranci, koja u treću šalje Davora Dretara Drelu. On je trideset godina sinonim za ‘kaj’, kažu u Pokretu, pa je idealno rješenje za područje Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Međimurske županije. U četvrtoj izazivače, pisali smo jučer, čeka sestra Miroslava Škore Vesna Vučemilović, inače sukreatorica gospodarskog programa stranke, koja će, ističu u Domovinskom pokretu, pomoći svojim poslovnim iskustvom.



Podržat će nezavisnu listu Željka Glasnovića u 11. izbornoj jedinici

Vukovarski gradonačelnik i donedavni HDZ-ovac Ivan Penava, već je poznato, nosi listu 5. jedinice, dok će se u još jednoj zagrebačkoj, onoj šestoj, kao nositelj naći Stjepo Bartulica. Jugoistočni dio Zagrebačke, Sisačko-moslavačka županija i jugoistočni dio Grada Zagreba probat će osvojiti ovaj voditelj Odbora za vanjsku politiku Domovinskog pokreta, dok će susjednu, sedmu jedinicu stranci voditi Slaven Dobrović. Ovaj se bivši mostovac tek nedavno priključio Škori, ali u stranci kažu da je bivši ministar i jedan od vodećih ekoloških stručnjaka, odlično pojačanje Pokretu. U osmu, odnosno na područje Istarske i zapadnog dijela Primorsko-goranske županije Škoro šalje Carlu Kontu.

‘Povjesničarka, autorica, aktivistica i majka četvero djece u politiku nosi pogled nacionalne manjine’ kažu u stranci koju će u Dalmaciji predstavljati predsjednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović u devetoj te Ruža Tomašić u desetoj izbornoj jedinici.

‘Zekanović je šibenski spiritus movens, a Ruža Tomašić europarlamentarka koja je izborila da se kvote za ribare ne prepolove’, hvale se svojim kandidatima u Domovinskom pokretu, koji, kako doznajemo, vlastitu listu za jedanaestu izbornu jedinicu, odnosno za dijasporu, neće imati. Međutim, kako nam govore, u jedanaestoj će jedinici podržati neovisnu listu Željka Glasnovića, piše Večernji list.

 

Komentari