Škoro: Ja znam iz ničega napraviti nešto, vođenje Zagreba je slika onoga tko to vodi

Patrik Macek/PIXSELL

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u razgovoru za N1 rekao je da osnivanjem zagrebačke podružnice samo rade ono što su obećali, utemeljuju infrastrukturu stranke na terenu.

Komentirajući lokalne izbore Miroslav Škoro je rekao: “Čini mi se da imamo dvije opcije. Jednu u kojoj Milan Bandić i partneri (prije svega HDZ) priželjkuju puno kandidata jer bi se onda priča razvodnila. Volio bih i spreman sam razgovarati i s Mostom i sa Suverenistima i drugima, te da nađemo zajedničkog kvalitetnog kandidata, da se suprotstavimo Bandiću i ljevici. Ja sam spreman ići za gradonačelnika, ne bih se bavio politikom da nisam, ali smatram da moramo sjesti, dogovoriti se i vidjeti tko je najbolja osoba.”

Smatra da je Most izborom Zvonimira Troskota “napravio hop prije nego što je skočio”: “I dalje mislim da moramo sjesti i razgovarati. Mislim da je Troskot kvalitetan čovjek, ali s obzirom na njegov background mislim da nije najreprezentativnija osoba iz Mosta. Raspudić bi bio kvalitetnije rješenje.”

Istaknuo je da ih je više puta zvao na razgovor, no zasad se nisu odazvali. Škoro ipak smatra da još ima vremena.



“Suverenisti su također napravili hop i izašli sa svojim potencijalnim kandidatom, ali ja to držim prvim mačićima kad su u pitanju lokalni izbori. Vjerujem da će doći do razgovora jer je to interes, spremni smo na zajedništvo”, dodao je Škoro za N1.

Komentirajući koje su njegove kompetencije za mjesto gradonačelnika, rekao je: “Ja znam iz ničega napraviti nešto, a okruženi smo ljudima koji iz nečega znaju napraviti ništa. Vođenje Zagreba je slika onoga tko to vodi. Moj način funkcioniranja možete pratiti iz mog rada. Okruživao sam se boljim ljudima od mene.

Ni u što ne srljam. Izbori su za pet mjeseci, imamo dovoljno vremena da se dogovorimo ako netko to želi, i sad šaljem poruku svima da sjednemo. Duopol će nas odvesti u katastrofu.”

Na kraju je kratko prokomentirao situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj: “Trenutno rezultati pokazuju da je korona pobijedila njega (premijera), najlošiji smo u Europi. Zašto, treba pitati g. Andreja Plenkovića. Vjerojatno jer se politika previše miješa u struku.”

Komentari