Škoro: Gdje su robne rezerve? Ukinite PDV na donacije, otkažite Snježnu kraljicu, a novac preusmjerite obnovi!

Patrik Macek/PIXSELL

Potpredsjednik Sabora i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro na društvenim je mrežama uputio apel vladajućima da ukinu PDV na doniranu robu i usluge, ukinu skijašku utrku Snježnu kraljicu te da prestanu odmagati onima koji pomažu.

“Nema se više što čekati. Država treba odmah ukinuti PDV na donacije za stradale u potresu. Ako se moglo to učiniti za borbu protiv COVID-a, može se i za Banovinu. Odaziv za donacije bi zasigurno bio višestruko veći, tako nam javljaju brojni građani dobre volje koji su se priključili kriznom stožeru Domovinskog pokreta na terenu.

Nadalje, pozivam Grad Zagreb i gradonačelnika Milana Bandića da odmah otkažu Snježnu kraljicu. Troškovi sljemenske utrke i bez publike sežu do 21 milijun kuna! Neka se taj novac preusmjeri u obnovu i pomoć stradalima u potresu!

Možda im novac zagrebačkih poreznih obveznika pomogne, kad im već nadležne službe poput Crvenog križa ne uspijevaju pružiti odgovarajuću podršku. S terena ljudi javljaju da robu navodno sortiraju na sumnjiv način, ne dostavljaju gdje je potrebno, čak i da spavaju na dežurstvu. Ne želim vjerovati da je to istina. Svaka čast svima koji svoj posao rade savjesno, ali narod koji se, pored svega mora obraniti i od pljačke porušenih domova, ima tanke živce i nimalo strpljenja.



Pitanje je i gdje su robne rezerve? Zašto je došlo do toga da deke i hranu skupljaju građani? Sve ovo dokaz je da država ne funkcionira, i to nema nikakve veze s koronakrizom. Ima veze s mandatima predstavnika duopola HDZ-a i SDP-a na čelu države.

Zaključno, ne kažnjavajte ljude koji žele pomoći. Ukinite PDV na donacije namijenjene stradalima u potresu i otkažite Snježnu kraljicu, a novac preusmjerite obnovi”, poručio je Škoro na Facebooku.

NE KAŽNJAVAJTE LJUDE KOJI ŽELE POMOĆI, UKINITE PDV NA DONACIJE I OTKAŽITE SNJEŽNU KRALJICU!

Nema se više što čekati….

Objavljuje Miroslav ŠkoroČetvrtak, 31. prosinca 2020.

 

Komentari