Sindikalist Sever opet se skriva iza vatrogasaca, liječnika, profesora: Neka se privatni sektor pokuša snaći

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Krešimir Sever gostovao je u programu N1 televizije.

Kaže da ih nitko nije pitao o rezovima i da se privatnom sektoru daje “šakom i kapom”.

“Jasno je da sindikati niti mogu niti žele pristati na nešto tako. Prvo, nitko ih nije pitao. Drugo, privatnom sektoru se daje šakom i kapom, bez nadzora, ispada da se uzima iz javnog sektora da bi se dalo u privatni, to će najmanje završiti kod radnika”, rekao je Sever.

Iznio je teške optužbe na račun poslodavaca.



“Od ovih svih muljaža, otpuštanja, jasno je da je ovo injekcija u prvom redu poslodavcima, a tamo negdje iza radnicima”, rekao je Sever.

Rekao je da javni sektor potiče potrošnju.

“Ako nema potražnje, država treba održati potražnju i kod plaća u javnom sektoru jer onda oni kupuju robu od privatnog sektora. Ako oni to ne mogu, privatni sektor tone još dublje”, rekao je Sever.

Kaže da ne zna kome bi se uzelo

Kaže da ne zna kome bi se uzelo.

“Teško je reći koliko je to novaca, pitanje je kome bi se to uzelo? Liječnicima, profesorima, medicinskim sestrama, vatrogascima? Hoćete uzeti onima u HZZ-u koji sada rade dvije smjene? Tko su ti kojima se može uzeti i dati poduzetnicima koji neće trebati vratiti te novce”, rekao je Sever.

“Ako država želi nekoga objesiti, neka kaže koga i zašto”, rekao je Sever na konstataciju da se ne bi uzimalo zdravstvenim djelatnicima.

“Naša poruka vladi je jasna: davno su trebali sjesti sa sindikatima. Neka traže uštede u drugim prostorima. Neka ne daju u nepovrat novce. Jasno je da treba pomoći male poduzetnike i obrtnike. Ali veliki sustavi koji pripremaju isplatu dividende ne bi trebali dobiti tu potporu”, rekao je Sever.

Dodao je da se privatni sektor pokuša snaći.

Komentari