Sin HDZ-ove gradske vijećnice zaposlen na neodređeno u Zavodu za javno zdravstvo

Ante Cizmic / CROPIX

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije pojačao je svoje redove uoči korona krize. Magistar inženjer kemijskog inženjerstva Bruno Jakša Čizmić, sin HDZ-ove gradske vijećnice Marije Čizmić, odabran je kao najbolji na natječaju za stručnog suradnika za rad na neodređeno vrijeme u Službi za zdravstvenu ekologiju Nastavnog. Natječaj je objavljen 20. prosinca prošle godine, a Čizmić je 13. veljače 2020. izabran odlukom ravnateljice Željke Karin, navodi se u obavijesti o izboru.

Nije ga, međutim, (sama) birala ravnateljica Karin. Za zapošljavanja u Zavodu postoji Povjerenstvo sastavljeno od ravnateljice Zavoda, pravnice, šefova službe i odjela gdje se kandidat kani zaposliti. Kako smo doznali, na natječaj se prijavilo 20 kandidata, 13 ih je ispunilo formalne uvjete te su pozvani na razgovor. Po prvi put je organizirano i psihologijsko testiranje kandidata nakon čega su imali razgovor i (stručno) testiranje.

Čizmić je na koncu dobio najviše bodova te je započeo s radom u Odjelu za ispitivanje zraka, tlaka i buke. Mjeri čistoću zraka i obavlja sve potrebne radove na mjernim stanicama. Posla ima sve više, a radno mjesto je već neko je vrijeme bilo upražnjeno zbog premještaja djelatnice na drugi Odjel Zavoda. Nenad Periš, voditelj Odjela za ispitivanje zraka, tlaka i buke, nije sudjelovao u radu Povjerenstva koje je odabralo Čizmića zbog drugih obveza.

Marija Čizmić, majka Bruna Jakše Čizmića, ušla je u Gradsko vijeće Splita na posljednjim lokalnim izborima 2017., a čini se da bi se mogla naći i na listi HDZ-a za nadolazeće parlamentarne izbore. Pročelnica je Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravna pitanja Splitsko-dalmatinske Županije i predsjednica HDZ-ove zajednice žena Katarina Zrinska u Splitu. Suprug joj je bivši dekan Pravnog fakulteta Jozo Čizmić.



‘Moje dijete se samo zaposlilo temeljem svojih rezultata. Imao je preporuke katedre, ispunio je sve pretpostavke na legalnom natječaju. Nema ništa sporno u tome’, rekla je Marija Čizmić za Dalmatinski portal.

Komentari