Šimunić o snimanju sastanka s Tušekom: Meni je to bio šok… Nije normalno nuditi takve funkcije

N1

Viktor Šimunić, nezavisni vijećnik iz zagorskog grada Oroslavja tvrdi da ga je HDZ pokušao kupiti u zamjenu za podršku na lokalnim izborima. Šimunić je za 24sata ispričao da ga je na razgovor sa Žarkom Tušekom zvao HDZ-ov gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak. Našli su se u klijeti gradonačelnika iznad Oroslavja u subotu, 16. siječnja. Šimunić je razgovor snimao.

“Tušek je pričao većinu vremena. Za kampanju mi je ponudio logistiku, informacije, marketinšku pomoć, da će mi srediti 25.000 plakata ako trebam. Naravno, za naš dogovor se nije smjelo znati. A onda, nakon izbora, moja lista bi trebala podržati HDZ-ovu platformu koja bi skinula sadašnjeg župana na vlasti. Tušek mi je rekao da biram što hoću, koje pročelničko mjesto želim. Ili da biram neku drugu instituciju ako je želim voditi, Park prirode Medvednica, Centar za prirodu u Zagorju… Gredičak mi je poručio da samo trebam reći što želim i što mi odgovara”, rekao je Šimunić za 24sata.

U razgovoru za N1 Šimunić je rekao kako su ga mnoge stranke zvale na razgovor.

Šimunić je kazao “pozvan sam na sastanak s više stranaka, odradio sam sve razgovore osim ovoga koje je inicirao Gradiček. Ostale stranke su mi nudile ulazak u stranku… Zadnji sastanak nije bio takav”.



Je li snimao sve sastanke?

“Druge razgovore nisam snimao. Čitao sam o aferama koje su se vezale uz Tušeka i odlučio sam da je tako najbolje napraviti”, tvrdi.

Kaže da to što je snimao razgovor nije bila klopka.

Što mu je bilo ponuđeno?

“Sve. Meni je to bio šok…”, govori.

“Oni mene optužuju da sam lažljivac, a oni su pošteni. Kako su to mogli izjaviti, a znaju što su napravili. Možda je to njima normalno… Ljudi, to nije normalno, nije normalno nuditi takve funkcije…”, govori. “Mediji su me nazvali lovcem na uhljebe”, kaže.

“Ovo radim za svoje nećake, za svoju djecu, za svoju zemlju…”, govori kroz suze Šimunić.

Procurila je snimka HDZ-ovca koji želi kupiti vijećnika: Neš valjda sam trošil te peneze, de buš ti zel donacije?

Komentari