Šimunić na razgovoru u USKOK-u. Tvrdi da ga je HDZ pokušao kupiti u zamjenu za podršku na izborima

Zeljko Puhovski / CROPIX

Nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Oroslavja Viktor Šimunić, koji je snimio razgovor s predsjednikom krapinsko-zagorskog HDZ-a i saborskim zastupnikom Žarkom Tušekom, danas bi u USKOK-u trebao dati iskaz.

Viktor Šimunić tvrdi da ga je HDZ pokušao kupiti u zamjenu za podršku na lokalnim izborima. Kaže da ga je na razgovor sa Tušekom zvao gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak, što može dokazati SMS-porukama. Sastali su se u njegovoj klijeti prije 10 dana, a kompromitirajući razgovor Šimunić je kaže – snimao zbog javnog interesa.

Snimka je, kaže Žarko Tušek, autentična, no odbacuje navode da je nudio posao i mito. Sastanak je, tvrdi – inicirao upravo Šimunić koji je od njega i tražio argumente za suradnju i ponude. Tušekov odvjetnik Vladimir Terašaj kaže kako se radilo o normalnoj političkoj konverzaciji.

Slučaj Žarka Tušeka komentirao je predsjednik HDZ-a i Vlade, Andrej Plenković. Rekao je da je Tušek učinio grubu političku pogrešku, te da ne zna kako mu se to dogodilo, jer je iskusan političar. Ne ulazim u namjere gospodina koji je očito namamio i njega i gradonačelnika Oroslavja, rekao je Plenković.



Komentari