Šef Pletera: Sve će biti po vrlo pristojnim cijenama, između 20 do 30 kuna po obroku

Sanjin Strukic/PIXSELL

Na potresom pogođenom području od jučer je i državna tvrtka Pleter koja će od kuhara volontera preuzeti prehranu stradalih građana.

Kako je organizirano pripremanje i podjela hrane na petrinjskom području, za Novu TV objasnio je šef tvrtke Pleter Marijan Mareković.

“Danas je prvi dan kako je Pleter sudjelovao u pripremi i opskrbi toplih i suhih obroka i, prema informacijama koje imam, sve je prošlo u redu.”

Od potresa su prošla dva tjedna. Na pitanje gdje je Pleter bio do sada, Mareković odgovara: “Radili smo svoj posao. Naš objekt je zbog potresa bio van sustava, u vojarni je bilo smješteno 1200 ljudi, što vojske, što civila, ali mi smo već od srijede organizirali prehranu za sve njih”, napomenuo je.



Mareković je rekao da je jučer podijeljeno 7000 toplih i oko 5000 suhih obroka, a sve je, kaže, ugovoreno sa Stožerom civilne zaštite.

Financijska konstrukcija je, kaže, zatvorena, a sve će biti po “vrlo pristojnim cijenama, između 20 do 30 kuna po obroku”, rekao je za Dnevnik.hr. Naravno, obrok neće plaćati stanovnici već svaki porezni obveznik.

Komentari