Sedak o Milanovićevoj odluci: To je odraz nepoštovanja prema biračima i Saboru

Kristijan Sedak Foto: Privatni album

Predsjednik Republike Zoran Milanović neće prisustvovati konstituirajućoj sjednici Hrvatskoga sabora u srijedu u 10 sati. Iz njegovog ureda priopćili su da je predsjednik donošenjem Odluke o sazivanju prvog zasjedanja Sabora ispunio svoje zadaće.

Kristijan Sedak, komunikacijski stručnjak, komentirao je za portal Otvoreno Milanovićev potez i rekao da se radi o nepoštovanju prema biračima.

“Očito je sjednica prerano za Milanovića. Svi su predsjednici do sada poštivali protokol. Milanoviću je to posao, mjesto mu je tamo i za to se prijavio. Izabran je za taj posao i sada mu se ne da to odraditi”, rekao je Sedak.

Smatra da je to je odraz nepoštovanja prema poslodavcu, odnosno biračima, ali i prema Saboru. Kao mogući razlog Sedak kaže se možda radi o iracionalnom strahu od koronavirusa, što bi mu onda mogao oprostiti, ali nagađa i o drugom razlogu.



“A možda se radi o pokušaju razmontiravanja elemenata države, odnosno demokratske vlasti i svega onoga što predstavlja domoljublje”. Kao poveznicu toj tezi Sedak navodi govor koji je Milanović držao prilikom svečanosti obilježavanja Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske koji je trajao 17 sekundi za kojeg kaže da je bio bez poruke i cilja.

Komentari