SDP PREPISAO SAMOG SEBE? Ovogodišnji program vrlo je sličan onome iz 2011.

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Restart koalicija predstavila je u srijedu svoj gospodarski program za predstojeće parlamentarne izbore. Novinari Indeksa otkrili su da je dio programa prepisan iz njihovog programa 2011. godine.

Na 11. stranici Programa za novi početak, s kojim SDP-ova Restart koalicija ide na srpanjske izbore, u drugom poglavlju pod nazivom Pravedno, slobodno i solidarno društvo uz ostalo stoji:

“Radnici koji su izgubili radna mjesta, potplaćeni i radnici bez plaće, svi oni koji su napustili Hrvatsku u potrazi za poslom i svi oni ugroženoga životnoga standarda i položaja u društvu, kao što je to većina naših umirovljenika, od izbora za Hrvatski sabor očekuju samo jedno – promjene društvenih i gospodarskih vrijednosti u korist rada i stvaranja, a ne profita i dijeljenja prema kriterijima političkoga i osobnoga interesa.”



Program Kukuriku koalicije

Prije devet godina SDP je u programu Kukuriku koalicije u Programskom okviru ovako gledao na stvari: “Radnici koji su izgubili radna mjesta, potplaćeni i radnici bez plaće i svi oni ugroženoga životnoga standarda i položaja u društvu od izbora očekuju samo jedno – promjene društvenih i gospodarskih vrijednosti u korist rada i stvaranja, a ne profita i dijeljenja prema kriterijima političkoga i osobnoga interesa”, piše Index.

Grčić se žali da ih HDZ prepisuje

Branko Grčić, jedan od SDP-ovih gospodarskih stratega, na današnjem predstavljanju Restart koalicije zapazio je kako ih HDZ kopira.

“Prije mjesec i pol dana smo predložili Zakon o skraćenju radnog vremena. Danas ta ista vlada, koja je odbila naš prijedlog, ulazi u taj projekt, razgovara sa sindikatima i poslodavcima. Drago nam je da nas kopiraju i prepisuju jer je to u interesu naših radnika i poduzetnika”, zapazio je Grčić.

RESTART KOALICIJA PREDSTAVLJA GOSPODARSKI PROGRAM Grčić: Drago mi je da nas HDZ kopira

Komentari