SDP-ovac koji se spominje u aferi Janaf: Zbunjen sam, ne znam o čemu se radi, doznao sam iz medija

Od rano jutros traje policijska akcija u kojoj je uhićeno više osoba. Radi se o zajedničkoj akciji policije i USKOK-a kojom je obuhvaćeno desetak osoba, a vezano uz malverzacije u tvrtci Janaf. Pretresi su u tijeku. Neslužbeno se doznaje da je priveden šef Janafa Dragan Kovačević. Predmet interesa DORH-a su i dva saborska zastupnika.

“Radi se o osobama koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem kojeg policija provodi u koordinaciji s Uskokom unatrag godinu dana, a radi se o djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije”, priopćila je policija.

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) poslijepodne će raspravljati o zahtjevima da se dvojici saborskih zastupnika skine imunitet, jednom HDZ-ovom i jednom SDP-ovom. Neslužbeno, radi se o Draženu Barišiću (HDZ) i Vinku Grgiću (SDP).

“Ne znam o čemu se priča, zbunjen sam, ono što sam saznao, saznao sam preko medija. Spominju se određene radnje u aferi Janaf. Kao gradonačelnik vam mogu reći da grad Nova Gradiška nema nikakve odnose, niti poslovne ni gospodarske s tim, kao ni ja osobno.



“Valjda će mi netko javit… Kovačevića znam, bilo smo prije 3-4 godine na kavi ili u zajedničkom društvu, ali mislim da nemam ni njegov broj. Grad Nova Gradiška ni ja kao gradonačelnik nemamo nikakvih odnosa s Janafom”, kazao je Grgić.

Kazao je da ga institucije još nisu kontaktirale.

“Malo sam iznenađen, moram vidjeti gdje se mogu informirati. Ako negdje trebam otići, ja ću otići, stavljam se sustavu na raspolaganje, neka sustav radi svoj posao”, dodao je Grgić za N1.

Komentari