SATIMA NA HLADNOĆI ČEKALI BON OD 300 KUNA, MNOGI ODUSTALI Nedostajao mu je papir sa Zavoda za 62-godišnju suprugu koja je kaže bliže grobu nego poslu

ss/HRT

Kako bi ostvarili pravo na ionako zakasnjeli božićni poklon-bon od 300 kuna, riječki umirovljenici satima stoje na hladnoći u redu pred gradskom zgradom kako bi predali potrebnu dokumentaciju. Mnogi su i odustali, jer, kažu, za čekanje su prestari i bolesni, a ne znaju se koristiti e-poštom.

Umirovljenici koji imaju mirovinu između 1.700 i 2.500 kuna, poklon bon od Grada Rijeke mogu dobiti ako, uz ostalo, prilože i potvrde o prihodima svih članova kućanstva.

“Svojih 15 godina nisam tražila njihove izvode primanja niti pitala, kaže jedna umirovljenica. Jedan umirovljenik čekao je šest sati pa se morao vratiti. Nedostajao mu je papir sa Zavoda za 62-godišnju suprugu koja je kaže ‘bliže grobu nego poslu’.

Žale se umirovljenici gradskoj upravi, novinarima, zovu i Tužibabu Radio Rijeke. “Ja sam žena invalid, susjeda će probati e-mailom. Ako ide ide, ako ne – neka im bude za uspomenu”, kaže jedna umirovljenica.



“Meni je žao, razumijem jer se stvarno radi o starijim ljudima. Mi im sugeriramo da to obave uz pomoć mlađih članova obitelji ili prijatelja, ili svoje dokumente dostave mailom ili poštom, kaže pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković. Ima i onih koji žive sami, boljeg su zdravlja, pa je procedura jednostavnija”.

U Gradu Rijeci uvijek se diče svojim socijalnim programom koji je sada zakazao. Samo za usporedbu, Grad Crikvenica je prije blagdana svojim starijim sugrađanima dao po 300 kuna. Trebali su u FINA-i samo predočiti osobnu iskaznicu.

Komentari