Sandra Šikić: Epidemiolozi rade 24 sata da ulove sve kontakte

screenshot

Zagreb već nekoliko dana bilježi porast zaraženih koronom među onima koji su se vratili s godišnjih odmora. Sandra Šikić iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’ komentirala je situaciju u Zagrebu.

Da se s virusom ne samo pleše, nego očito i ljetuje potvrđuju i današnji podaci. Od 17 novih slučajeva u Zagrebu, njih 14 ima jasnu epidemiološku sliku.

“Ti se ljudi nisu zarazili na području Grada Zagreba nego uglavnom na obali, na godišnjim odmorima”, rekla je danas Sandra Šikić iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’.

U Zagrebu već nekoliko dana slušamo o porastu broja povratnika s godišnjeg koji su zaraženi, a metropola je zapravo još uvijek prazna, velik broj povratnika tek se očekuje.

O ovoj je temi sa Sandrom Šikić u Dnevniku Nove TV razgovarala reporterka Martina Bolšec Oblak. Šikić je potvrdila kako je u zadnje vrijeme najveći broj novooboljelih među onima koji su se vratili s godišnjeg odmora te kazala kako se može očekivati i daljnji porast tog broja jer se još nisu svi vratili.

Istaknula je kako se ne može reći da je Zagreb postao novo žarište te da se nada da se to neće ni dogoditi jer epidemiolozi rade 24 sata na tome da ulove sve kontakte zaraženih, da se spriječi lokalna transmisija bolesti, javlja Dnevnik.hr.

Komentari