Sanaderov potpredsjednik Vlade: Nije mi na pamet padalo da 5. kolovoza idem u Knin. Ne možemo pristati samo na dio istine

SDSS-ov potpredsjednik Vlade Boris Milošević na obljetnicu Oluje dolazi u Knin. No, nije on prvi SDSS-ovac koji je bio potpredsjednik Vlade, tu je dužnost obnašao Slobodan Uzelac.

No, od njega nitko nije tražio da sudjeluje u proslavi Oluje u Kninu.

“Niti jednom članu moje vlade ne priznajem da je u procesu ulaska u Europsku uniju pridonio više nego ja, točka. Kad je u pitanju Knin, nisam bio budala, pa da bih išao tamo kako bih bio meta. Što bih ja tek doživio, kad su premijera Milanovića onako dočekali. Nije mi na pamet padalo da 5. kolovoza idem u Knin. A nije na mene bilo niti pritiska u tom smislu. Na posljednjoj sjednici užeg kabineta vlade u srpnju, premijer Sanader, a zatim premijerka Kosor rekli bi da se svatko tko želi ići u Knin prijavi tajnici, a ja se nisam nikad prijavio. I nitko mi zbog toga nije ništa zamjerio, nisu me nagovarali, bili su svi prema meni krajnje korektni”, rekao je jučer Uzelac za Novi list.

On smatra da se moraju stvoriti pretpostavke da bi predstavnik SDSS-a 5. kolovoza došao u Knin.



“Na tom se, koliko shvaćam, sada radi. Oluju se mora sagledavati u cjelini. Ne možemo pristati samo na dio istine. Jesu li se stekli uvjeti da potpredsjednik Milošević već ove godine bude u Kninu, ja to ne znam. Mogu samo reći da se nadam da nije riječ o tome da potpredsjednik Medved ide u Grubore, a da će se zauzvrat, recimo, ‘Za dom spremni’ legalizirati u iznimnim situacijama. Protiv toga sam odlučno, Hrvatska može biti samo antifašistička država”, zaključuje Uzelac.

Komentari